Τραγανά μπουτάκια κοτόπουλο σε κρεμώδη σάλτσα μανιταριών

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστό κοτόπουλου με τραγανή πέτσα σε σάλτσα κρασιού με μανιτάρια και θυμάρι

Συστατικά

  • 1 1/2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 μπουτάκια κοτόπουλο
  • 2 κ. σούπας βούτυρο
  • 230 gr μανιτάρια σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1/2 εσαλότ τριμμένο
  • 1 κ. σούπας θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κ. γλυκού μουστάρδα Dijon
  • 1 φλ. ζωμός κοτόπουλου
  • 1/2 φλ. γιαούρτι
  • αλάτι, πιπέρι
  • θυμάρι για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθέτησε την σχάρα στην μεσαία θέση.
  • Ζέστανε ένα μεγάλο πυρίμαχο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μόλις κάψει ρίξε το λάδι.
  • Αλατοπιπέρωσε καλά τα μπουτάκια και τοποθέτησέ τα με την πέτσα προς τα κάτω στο τηγάνι.
  • Καψάλισέ τα για έξι λεπτά, γύρισέ τα και ψήσε την άλλη πλευρά για άλλα έξι λεπτά.
  • Αφαίρεσε από το τηγάνι και άφησε τα μπουτάκια κοτόπουλου στην άκρη.
  • Λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε τα μανιτάρια με το σκόρδο και το εσαλότ για τέσσερα λεπτά.
  • Πρόσθεσε το θυμάρι και συνέχισε να σοτάρεις για άλλο ένα λεπτό, πριν αλατοπιπερώσεις.
  • Ρίξε το κρασί στο τηγάνι και με ξύλινη σπάτουλα ξύσε τον πάτο για να γλασαριστεί η σάλτσα.
  • Πρόσθεσε τον ζωμό και την μουστάρδα, χαμήλωσε την φωτιά και σιγόβρασε μέχρι να μείνει μισός όγκος υγρών.
  • Αλατοπιπέρωσε, πρόσθεσε το γιαούρτι και ανακάτεψε μέχρι να ενσωματωθεί.
  • Ξαναβάλε το κοτόπουλο στο τηγάνι, με την πλευρά της πέτσας προς τα πάνω και βάλε το τηγάνι στον φούρνο.
  • Ψήσε για 15 λεπτά, βγάλε από τον φούρνο και σέρβιρε πασπαλίζοντας με το φρέσκο θυμάρι.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164