Λεμονάτα μπουτάκια με κρούστα από μαγιονέζα και άρωμα θυμάρι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κ. σούπας ξύσμα λεμονιού
- 1/2 φλ. χυμός λεμονιού
- 3 κ. σούπας μαύρη ζάχαρη
- 1/3 φλ. ξινόγαλα
- 12 μπουτάκια κοτόπουλου
- 2 φλ. τρίμμα ψωμιού
- 1 κ. σούπας φρέσκο θυμάρι
- 1/4 φλ. μαγιονέζα
- ελαιόλαδο για το μαγείρεμα
- αλάτι, πιπέρι, πιπέρι καγιέν
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανακάτεψε σε ένα μεγάλο μπολ μία κουταλιά ξύσμα και το χυμό λεμονιού.
- Πρόσθεσε ένα φλιτζάνι νερό και τη ζάχαρη και ανακάτεψε μέχρι να διαλυθεί, πριν ρίξεις και το ξινόγαλα.
- Με ένα πιρούνι κάνε τρύπες σε αρκετά σημεία κάθε κοτόπουλο και αλατοπιπέρωσε τα μπουτάκια καλά.
- Πρόσθεσε τα μπουτάκια στο μπολ με τη μαρινάδα, σκέπασέ το με μεμβράνη και άφησέ το στο ψυγείο για τουλάχιστον τέσσερις ώρες.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και άφησε το κοτόπουλο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Σε ένα πλαστικό σακολάκι ρίξε το τρίμμα ψωμιού, το θυμάρι, το υπόλοιπο ξύσμα λεμονιού, μία πρέζα πιπέρι καγιέν, ένα κουταλάκι αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακάτεψέ τα καλά.
- Βάλε τη μαγιονέζα σε ένα μπολ και ετοίμασε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και λίγο λάδι.
- Βγάλε τα μπουτάκια από τη μαρινάδα και ένα- ένα βούτηξέ τα στη μαγιονέζα και μετά στο σακουλάκι με το μείγμα ψωμιού και ανακίνησέ το μέχρι να καλυφθεί το κοτόπουλο.
- Τοποθέτησε τα μπουτάκια στο ταψί, ψέκασέ τα με λίγο λάδι και ψήσε για περίπου 35 λεπτά, μέχρι να σκουρύνουν, έπειτα γύρισέ τους πλευρά και συνέχισε να ψήνεις για άλλα 35 λεπτά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ