Τραγανά σνίτσελ κοτόπουλου με δροσερή σαλάτα ραπανάκι

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστά σνίτσελ κοτόπουλου με σαλάτα από πίκλες εσαλότ, σέλερι και ραπανάκι

Συστατικά

  • 1 λεμόνι
  • 1 κ. σούπας μέλι
  • 1 μεγάλο εσαλότ
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 3 κ. σούπας + 5 φλ. ηλιέλαιο
  • ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 5 κ. γλυκού + έξτρα μουστάρδα Dijon
  • 2 φλ. τρίμμα ψωμιού
  • 8 φιλέτα κοτόπουλου λεπτοκομμένα
  • 10 κλωνάρια σέλερι
  • 8 ραπανάκια

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπολ στύψε τον χυμό από ένα λεμόνι και ανακάτεψέ το με το μέλι.
  • Κόψε το κρεμμύδι εσαλότ σε λεπτές φέτες και πρόσθεσέ το στο μπολ με το λεμόνι μαζί με ένα κουταλάκι αλάτι και άφησέ τα για 15 λεπτά.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με τα αυγά, τρία κουταλάκια μουστάρδα, δύο κουταλάκια αλάτι και δύο κουταλιές νερό.
  • Σε ένα ταψί ρίξε το τρίμμα ψωμιού και άπλωσέ το.
  • Πέρασε τα φιλέτα κοτόπουλου ένα-ένα από το μπολ με τα υγρά υλικά και έπειτα από το ταψί με το τρίμμα ψωμιού.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίξε τα πέντε φλιτζάνια λάδι και ζέστανέ το σε μέτρια φωτιά.
  • Ρίξε στο καυτό λάδι τα παναρισμένα φιλέτα δύο-δύο την φορά και ψήσε για δύο λεπτά την κάθε πλευρά.
  • Μετάφερε τα σνίτσελ σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί, αλάτισέ τα και συνέχισε με τα υπόλοιπα φιλέτα.
  • Στο μπολ με το εσαλότ πρόσθεσε δύο κουταλάκια μουστάρδα και ενώ ανακατεύεις ρίξε και τρεις κουταλιές λάδι.
  • Κόψε το σέλερο σε λεπτές φέτες και πρόσθεσε και αυτές στο μπολ με το εσαλότ μαζί με αλατοπίπερο.
  • Κόψε και τα ραπανάκια σε πολύ λεπτές φέτες και ανακάτεψέ τα με την υπόλοιπη σαλάτα.
  • Σέρβιρε τα σνίτσελ με την δροσερή σαλάτα και γάρνιρε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164