Λαχταριστά σνίτσελ κοτόπουλου με σαλάτα από πίκλες εσαλότ, σέλερι και ραπανάκι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 λεμόνι
- 1 κ. σούπας μέλι
- 1 μεγάλο εσαλότ
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 3 κ. σούπας + 5 φλ. ηλιέλαιο
- ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 μεγάλα αυγά
- 5 κ. γλυκού + έξτρα μουστάρδα Dijon
- 2 φλ. τρίμμα ψωμιού
- 8 φιλέτα κοτόπουλου λεπτοκομμένα
- 10 κλωνάρια σέλερι
- 8 ραπανάκια
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μπολ στύψε τον χυμό από ένα λεμόνι και ανακάτεψέ το με το μέλι.
- Κόψε το κρεμμύδι εσαλότ σε λεπτές φέτες και πρόσθεσέ το στο μπολ με το λεμόνι μαζί με ένα κουταλάκι αλάτι και άφησέ τα για 15 λεπτά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με τα αυγά, τρία κουταλάκια μουστάρδα, δύο κουταλάκια αλάτι και δύο κουταλιές νερό.
- Σε ένα ταψί ρίξε το τρίμμα ψωμιού και άπλωσέ το.
- Πέρασε τα φιλέτα κοτόπουλου ένα-ένα από το μπολ με τα υγρά υλικά και έπειτα από το ταψί με το τρίμμα ψωμιού.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίξε τα πέντε φλιτζάνια λάδι και ζέστανέ το σε μέτρια φωτιά.
- Ρίξε στο καυτό λάδι τα παναρισμένα φιλέτα δύο-δύο την φορά και ψήσε για δύο λεπτά την κάθε πλευρά.
- Μετάφερε τα σνίτσελ σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί, αλάτισέ τα και συνέχισε με τα υπόλοιπα φιλέτα.
- Στο μπολ με το εσαλότ πρόσθεσε δύο κουταλάκια μουστάρδα και ενώ ανακατεύεις ρίξε και τρεις κουταλιές λάδι.
- Κόψε το σέλερο σε λεπτές φέτες και πρόσθεσε και αυτές στο μπολ με το εσαλότ μαζί με αλατοπίπερο.
- Κόψε και τα ραπανάκια σε πολύ λεπτές φέτες και ανακάτεψέ τα με την υπόλοιπη σαλάτα.
- Σέρβιρε τα σνίτσελ με την δροσερή σαλάτα και γάρνιρε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ