Τραγανά σνίτσελ κοτόπουλου με προσούτο και σαλάτα μπιζελιών

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστά σνίτσελ κοτόπουλου με άρωμα φασκόμηλο και προσούτο σε δροσερή σαλάτα μπιζελιών

Συστατικά

  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • 3 μεγάλα αυγά χτυπημένα
  • 2 φλ. τρίμμα ψωμιού
  • ¾ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • αλάτι
  • 8 φύλλα φασκόμηλου
  • 4 φέτες προσούτο
  • 2 φλ. σπορέλαιο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια λεπτοκομμένα
  • 230 gr μπιζέλια
  • ½ φλ. φύλλα μέντας
  • 2 κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • χονδρό αλάτι
  • φέτες λεμόνι για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα ξύλο κοπής, άνοιξε τα φιλέτα κατά μήκος (πεταλούδα) και τοποθέτησέ τα ανάμεσα σε δύο εντικολλητικά χαρτιά.
  • Με ένα βαρύ αντικείμενο (μπουκάλι) χτύπησε τα ανοιγμένα φιλέτα σαν σνίτσελ, χωρίς να κάνουν τρύπες.
  • Βάλε τα αυγά, το τρίμμα ψωμιού και το αλεύρι σε τρία διαφορετικά πιάτα.
  • Αλάτισε τα σνίτσελ κοτόπουλου και έπειτα πίεσε πάνω τους από δύο φύλλα φασκόμηλου σε κάθε πλευρά.
  • Τύλιξε τα σνίτσελ με το προσούτο, δύο φέτες σε κάθε κομμάτι κοτόπουλου
  • Πέρασε τα τυλιγμένα φιλέτα από το αλεύρι, μετά από τα αυγά και τέλος από το τρίμμα ψωμιού.
  • Ζέστανε το σπορέλαιο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και με προσοχή τηγάνισε το ένα σνίτσελ για δύο λεπτά.
  • Γύρισέ του πλευρά, ψήσε για άλλα δύο λεπτά και επανάλαβε με το δεύτερο σνίτσελ.
  • Μετάφερε τα σνίτσελ σε μια σχάρα, αλάτισε με το χονδρό αλάτι και άφησε να κρυώσουν για πέντε λεπτά.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τα μπιζέλια με την μέντα, το ξύσμα και χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο με αλάτι.
  • Σέρβιρε τα τραγανά σνίτσελ με την σαλάτα μπιζελιών και τις φέτες λεμονιού και πασπάλισε με το χονδρό αλάτι.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164