Λαχταριστά σνίτσελ κοτόπουλου με άρωμα φασκόμηλο και προσούτο σε δροσερή σαλάτα μπιζελιών
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
- 3 μεγάλα αυγά χτυπημένα
- 2 φλ. τρίμμα ψωμιού
- ¾ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- αλάτι
- 8 φύλλα φασκόμηλου
- 4 φέτες προσούτο
- 2 φλ. σπορέλαιο
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια λεπτοκομμένα
- 230 gr μπιζέλια
- ½ φλ. φύλλα μέντας
- 2 κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 1 κ. σούπας χυμός λεμονιού
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- χονδρό αλάτι
- φέτες λεμόνι για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα ξύλο κοπής, άνοιξε τα φιλέτα κατά μήκος (πεταλούδα) και τοποθέτησέ τα ανάμεσα σε δύο εντικολλητικά χαρτιά.
- Με ένα βαρύ αντικείμενο (μπουκάλι) χτύπησε τα ανοιγμένα φιλέτα σαν σνίτσελ, χωρίς να κάνουν τρύπες.
- Βάλε τα αυγά, το τρίμμα ψωμιού και το αλεύρι σε τρία διαφορετικά πιάτα.
- Αλάτισε τα σνίτσελ κοτόπουλου και έπειτα πίεσε πάνω τους από δύο φύλλα φασκόμηλου σε κάθε πλευρά.
- Τύλιξε τα σνίτσελ με το προσούτο, δύο φέτες σε κάθε κομμάτι κοτόπουλου
- Πέρασε τα τυλιγμένα φιλέτα από το αλεύρι, μετά από τα αυγά και τέλος από το τρίμμα ψωμιού.
- Ζέστανε το σπορέλαιο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και με προσοχή τηγάνισε το ένα σνίτσελ για δύο λεπτά.
- Γύρισέ του πλευρά, ψήσε για άλλα δύο λεπτά και επανάλαβε με το δεύτερο σνίτσελ.
- Μετάφερε τα σνίτσελ σε μια σχάρα, αλάτισε με το χονδρό αλάτι και άφησε να κρυώσουν για πέντε λεπτά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τα μπιζέλια με την μέντα, το ξύσμα και χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο με αλάτι.
- Σέρβιρε τα τραγανά σνίτσελ με την σαλάτα μπιζελιών και τις φέτες λεμονιού και πασπάλισε με το χονδρό αλάτι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ