Λαχταριστά chicken wings με κρούστα μπαχαρικών και χυμό lime
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κ. γλυκού ρίγανη
- 1 κ. γλυκού σκίνη σκόρδου
- 1 κ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
- 1 κ. γλυκού ζάχαρη
- 4 κ. γλυκού + έξτρα αλάτι
- 2 kg φτερούγες κοτόπουλου
- 2 κ. σούπας ηλιέλαιο
- 1 φλ. φύλλα βασιλικού
- χυμός από lime
- αγγούρι σε φέτες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε την ρίγανη με το σκόρδο, την πάπρικα, την ζάχαρη και το αλάτι.
- Βάλε τις φτερούγες σε ένα ταψί στρωμένο με αλουμινόχαρτο και ρίξε από πάνω το μείγμα μπαχαρικών, κάνοντας ελαφρύ μασάζ.
- Άφησε να μαριναριστεί σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά.
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 160 βαθμούς και τοποθέτησε την σχάρα στην μεσαία θέση.
- Περίχυσε τις φτερούγες με το λάδι και ανακάτεψέ τες καλά.
- Ψήσε για περίπου 35 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα η πέτσα.
- Αφαίρεσε από τον φούρνο, γύρισέ το στο γκριλ και ξαναψήσε για άλλα επτά λεπτά, με προσοχή να μην αρπάξουν.
- Μετάφερε τις φτερούγες σε μια πιατέλα, αλάτισέ τες και σέρβιρε με στυμμένο lime και φρέσκο αγγουράκι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ