Τραγανό κοτόπουλο με αμύγδαλο

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Λαχταριστές μπουκίτσες κοτόπουλου παναρισμένου με αμύγδαλα και μυρωδάτο γιαούρτι

Συστατικά

  • 1 φλ. γιαούρτι
  • 1/3 φλ. μαγιονέζα
  • 1/3 φλ. ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός, άνηθος και κόλιανδρος
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • 1 1/3 φλ. αλεύρι αμυγδάλου
  • βούτυρο και λάδι για το τηγάνισμα
  • βρασμένο ρύζι για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το γιαούρτι με τη μαγιονέζα, τα μυρωδικά και 1/4 κουταλάκι αλάτι και μετάφερε 1/3 φλιτζανιού από το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Κόψε το κοτόπουλο διαγώνια σε λωρίδες και αλάτισέ το καλά με 1/4 κουταλάκι αλάτι.
  • Βάλε το κοτόπουλο στο μπολ με το 1/3 γιαουρτιού και ανακάτεψε ώστε να καλυφθεί όλο.
  • Σε ένα μπολ ρίξε το αλεύρι αμυγδάλου και πέρασε κάθε κομμάτι κοτόπουλου από το αλεύρι.
  • Ζέστανε δύο κουταλιές βούτυρο και δύο κουταλιές λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και ψήσε το κοτόπουλο για περίπου τέσσερα λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να πάρει ομοιόμορφο χρυσό χρώμα.
  • Βάλε το κοτόπουλο να στραγγίσει σε απορροφητικό χαρτί και αλάτισέ το καλά.
  • Σέρβιρε με το υπόλοιπο μείγμα γιαουρτιού που έχεις διατηρήσει και βρασμένο αρωματικό ρύζι.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164