Τραγανό κοτόπουλο με μέλι

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Παναρισμένο φιλέτο με σος από μέλι και σόγια σος

Συστατικά

  • 1 κ. σούπας νερό
  • 1 κ. σούπας corn flour
  • 1/2 kg φιλέτο στήθος κοτόπουλο
  • 2 κ. γλυκού σόγια σος
  • 1 κ. γλυκού λιωμένο σκόρδο
  • 1 κ. γλυκού τριμμένο τζίντζερ
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 φλ. τρίμμα ψωμιού
  • 1/3 φλ. μέλι
  • 2 κ. σούπας σόγια σος
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και άπλωσε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
  • Βάλε το κοτόπουλο σε ένα μπολ με τα δύο κουταλάκια σόγιας, ένα κουταλάκι σκόρδο και ένα κουταλάκι τζίντζερ και άφησέ το να μαριναριστεί για 15 λεπτά.
  • Βύθισε το κοτόπουλο στα χτυπημένα αυγά και έπειτα στο τρίμμα ψωμιού και ψησ’ τα στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά.
  • Βάλε το μέλι την υπόλοιπη σόγια και το λιωμένο σκόρδο σε ένα κατσαρολάκια και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός πρόσθεσε το corn flour και το νερό και ανακάτεψε μέχρι να πήξει το μείγμα.
  • Ρίξε τη σος πάνω από το ψημένο κοτόπουλο και σέρβιρε με λαχανικά και πασπαλισμένο με σουσάμι.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164