Η σος που δημιουργεί το λευκό κρασί με το ζωμό είναι εξαιρετική για να συνοδέψει το κοτόπουλο και να απογειώσει το πιάτο χωρίς ακριβά υλικά!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κ.σούπας ελαιόλαδο
- 1 κιλό μπουτάκια κοτόπουλου
- 3/4 κ.γλυκού αλάτι
- 2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2/3 φλιτ. λευκό κρασί
- 1/4 κ.σούπας ξερό δεντρολίβανο
- 3 κ.σούπας ξινή κρέμα (ή 2 κ.σούπας τυρί κρέμα)
- μισό φλιτζ. ζωμό κότας
- ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια (το πράσινο μέρος)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε το λάδι σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Αλάτισε το κοτόπουλο με μισό κουταλάκι από το αλάτι.
- Σώταρε τα μπουτάκια με την πέτσα προς τα κάτω 6-8 λεπτά να ροδίσουν.
- Βάλε τα σε ένα ταψί που έχεις στρώσει με αλουμινόχαρτο με την πέτσα προς τα πάνω.
- Ψήσε για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς ή μέχρι να ψηθεί καλά το κοτόπουλο.
- Στο τηγάνι που σώταρες το κοτόπουλο βάλε το κρεμμύδι και σώταρε για 2 λεπτά.
- Πρόσθεσε το κρασί, το δεντρολίβανο και το υπόλοιπο αλάτι και σιγόβρασε για 2 λεπτά, “ξύνοντας” τα πλάγια του τηγανιού.
- Πρόσθεσε την ξινή κρέμα και το ζωμό και ανακάτεψε.
- Βάλε τη σος σε πιατέλα, βάλε μέσα το κοτόπουλο και πασπάλισε με τα κρεμμυδάκια.
Tip
Μπορείς να πασπαλίσεις στο τέλος με λίγο φρέσκο δεντρολίβανο ή λίγο άνιθο αντί για κρεμμυδάκια!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ