Τραγανό κοτόπουλο σε σος κρασιού

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Η σος που δημιουργεί το λευκό κρασί με το ζωμό είναι εξαιρετική για να συνοδέψει το κοτόπουλο και να απογειώσει το πιάτο χωρίς ακριβά υλικά!

Συστατικά

  • 2 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κιλό μπουτάκια κοτόπουλου
  • 3/4 κ.γλυκού αλάτι
  • 2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2/3 φλιτ. λευκό κρασί
  • 1/4 κ.σούπας ξερό δεντρολίβανο
  • 3 κ.σούπας ξινή κρέμα (ή 2 κ.σούπας τυρί κρέμα)
  • μισό φλιτζ. ζωμό κότας
  • ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια (το πράσινο μέρος)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε το λάδι σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Αλάτισε το κοτόπουλο με μισό κουταλάκι από το αλάτι.
  • Σώταρε τα μπουτάκια με την πέτσα προς τα κάτω 6-8 λεπτά να ροδίσουν.
  • Βάλε τα σε ένα ταψί που έχεις στρώσει με αλουμινόχαρτο με την πέτσα προς τα πάνω.
  • Ψήσε για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς ή μέχρι να ψηθεί καλά το κοτόπουλο.
  • Στο τηγάνι που σώταρες το κοτόπουλο βάλε το κρεμμύδι και σώταρε για 2 λεπτά.
  • Πρόσθεσε το κρασί, το δεντρολίβανο και το υπόλοιπο αλάτι και σιγόβρασε για 2 λεπτά, “ξύνοντας” τα πλάγια του τηγανιού.
  • Πρόσθεσε την ξινή κρέμα και το ζωμό και ανακάτεψε.
  • Βάλε τη σος σε πιατέλα, βάλε μέσα το κοτόπουλο και πασπάλισε με τα κρεμμυδάκια.

Tip

Μπορείς να πασπαλίσεις στο τέλος με λίγο φρέσκο δεντρολίβανο ή λίγο άνιθο αντί για κρεμμυδάκια!

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164