Ζουμερά σουβλάκια κοτόπουλο με ανανά και πιπεριά ψητά σε σάλτσα μπάρμπεκιου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2/3 φλ. σάλτσα μπάρμπεκιου
- 2/3 φλ. σάλτσα teriyaki
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κ. σούπας τριμμένο τζίντζερ
- 1 kg φιλέτο στήθος κοτόπουλο σε κύβους
- 2 φλ. φρέσκος ανανάς σε κύβους
- 1 κόκκινη πιπεριά σε καρέ
- 1 κρεμμύδι σε καρέ
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε τη σάλτσα μπάρμπεκιου με τη σάλτσα teriyaki, το σκόρδο και το τζίντζερ.
- Αφαίρεσε μισό φλιτζάνι από το μείγμα και άφησέ το στο ψυγείο για το ψήσιμο.
- Σε ένα μεγάλο πλαστικό σακουλάκι που κλείνει, ρίξε το κοτόπουλο σε κύβους και την υπόλοιπη σάλτσα.
- Κλείσε το σακουλάκι, ανακίνησέ το για να ανακατευτεί το κοτόπουλο και άφησέ το στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες να μαριναριστεί.
- Αφαίρεσε το κοτόπουλο από την σακούλα και πέρασέ το από σουβλάκια, βάζοντας ανάμεσα σε κάθε κομμάτι έναν κύβο ανανά, ένα καρέ κρεμμυδιού και ένα πιπεριάς.
- Με ένα πινέλο άλειψε τα σουβλάκια με το ελαιόλαδο και προθέρμανε το φούρνο στο γκριλ.
- Αλατοποιπέρωσε τα σουβλάκια, τοποθέτησέ τα στη σχάρα του ταψιού και ψήσε για στο φούρνο για περίπου 10 λεπτά.
- Βγάλε τα σουβλάκια, άλειψέ τα με την σάλτσα που είχες κρατήσει στο ψυγείο και ψήσε για άλλα δύο λεπτά.
- Σέρβιρε όσο είναι ζεστά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ