Κοτόπουλο στο τηγάνι με δροσερή σάλσα ντομάτας και κρεμμυδιού
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1/4 φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κ. σούπας βασιλικός ψιλοκομμένος
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κ. γλυκού βαλσαμικό ξύδι
- 1/4 κ. γλυκού + έξτρα αλάτι
- 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε τις ντομάτες με το κρεμμύδι, τον βασιλικό, το σκόρδο, μία κουταλιά λάδι, το ξύδι και 1/4 κουταλάκι αλάτι και άφησέ τα στην άκρη.
- Κόψε κάθε στήθος κοτόπουλου στη μέση, ώστε να σχηματιστούν δύο λεπτά φιλέτα.
- Στέγνωσέ τα καλά με χαρτί και αλατοπιπέρωσέ τα και στις δύο πλευρές.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το υπόλοιπο λάδι σε μέτρια φωτιά και ψήσε τα φιλέτα σε δόσεις για τέσσερα λεπτά.
- Γύρισέ τα πλευρά και ψήσε για άλλα τέσσερα λεπτά.
- Επανάλαβε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φιλέτα κοτόπουλου.
- Σέρβιρε τα ψημένα φιλέτα, περιχύνοντας με το μείγμα ντομάτας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ