Τρυφερά φιλέτα κοτόπουλου με σάλσα λαχανικών

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Κοτόπουλο στο τηγάνι με δροσερή σάλσα ντομάτας και κρεμμυδιού

Συστατικά

  • 4 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1/4 φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ. σούπας βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κ. γλυκού βαλσαμικό ξύδι
  • 1/4 κ. γλυκού + έξτρα αλάτι
  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε τις ντομάτες με το κρεμμύδι, τον βασιλικό, το σκόρδο, μία κουταλιά λάδι, το ξύδι και 1/4 κουταλάκι αλάτι και άφησέ τα στην άκρη.
  • Κόψε κάθε στήθος κοτόπουλου στη μέση, ώστε να σχηματιστούν δύο λεπτά φιλέτα.
  • Στέγνωσέ τα καλά με χαρτί και αλατοπιπέρωσέ τα και στις δύο πλευρές.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το υπόλοιπο λάδι σε μέτρια φωτιά και ψήσε τα φιλέτα σε δόσεις για τέσσερα λεπτά.
  • Γύρισέ τα πλευρά και ψήσε για άλλα τέσσερα λεπτά.
  • Επανάλαβε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φιλέτα κοτόπουλου.
  • Σέρβιρε τα ψημένα φιλέτα, περιχύνοντας με το μείγμα ντομάτας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164