Λαχταριστό κοτόπουλο φούρνου σε λεμονάτη κρέμα άνηθου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Για το κοτόπουλο:
- 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κ. σούπας βούτυρο
- 1 κ. σούπας μέλι
- 1/2 κ. γλυκού ρίγανη ξερή
- 1/2 κ. γλυκού βασιλικός ξερός
- 1/2 κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
Για την κρέμα άνηθου:
- 1 κ. σούπας βούτυρο
- 2 κ. γλυκού σκόρδο λιωμένο
- 1/2 φλ. ζωμός κοτόπουλου
- 2/3 φλ. κρέμα γάλακτος
- 2 κ. σούπας χυμός λεμονιού
- 1 κ. σούπας φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε τον φούρνο στου 190 βαθμούς και τοποθέτησε την σχάρα στην μεσαία θέση.
- Αλατοπιπέρωσε καλά το κοτόπουλο σε όλες τις πλευρές και άλειψέ το με το μείγμα σκόνης σκόρδου, βασιλικού και ρίγανης.
- Σε ένα μεγάλο πυρίμαχο τηγάνι ζέστανε το λάδι με το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
- Μόλις λιώσει το βούτυρο, πρόσθεσε και το μέλι και ανακάτεψε καλά μέχρι να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
- Βάλε το κοτόπουλο στο τηγάνι και τσιγάρισέ το για τρία λεπτά από την κάθε πλευρά.
- Μετάφερε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα και ρίξε στο τηγάνι στο φρέσκο σκόρδο να σοταριστεί για ένα λεπτό.
- Πρόσθεσε τον ζωμό κοτόπουλου, την κρέμα γάλακτος και τον χυμό λεμονιού και ανακάτεψε για τρία λεπτά σε μέτρια φωτιά.
- Τοποθέτησε ξανά το κοτόπουλο στο τηγάνι και βάλ’ το στον φούρνο για περίπου 15 λεπτά.
- Με ένα κουτάλι περίχυσε το κοτόπουλο με την σάλτσα του και πασπάλισε το τηγάνι με τον φρέσκο άνηθο.
- Ανακάτεψε καλά και σέρβιρε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ