Τρυφερό αρωματικό κοτόπουλο σε κρέμα άνηθου

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστό κοτόπουλο φούρνου σε λεμονάτη κρέμα άνηθου

Συστατικά

Για το κοτόπουλο:

  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κ. σούπας βούτυρο
  • 1 κ. σούπας μέλι
  • 1/2 κ. γλυκού ρίγανη ξερή
  • 1/2 κ. γλυκού βασιλικός ξερός
  • 1/2 κ. γλυκού σκόνη σκόρδου

Για την κρέμα άνηθου:

  • 1 κ. σούπας βούτυρο
  • 2 κ. γλυκού σκόρδο λιωμένο
  • 1/2 φλ. ζωμός κοτόπουλου
  • 2/3 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 1 κ. σούπας φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε τον φούρνο στου 190 βαθμούς και τοποθέτησε την σχάρα στην μεσαία θέση.
  • Αλατοπιπέρωσε καλά το κοτόπουλο σε όλες τις πλευρές και άλειψέ το με το μείγμα σκόνης σκόρδου, βασιλικού και ρίγανης.
  • Σε ένα μεγάλο πυρίμαχο τηγάνι ζέστανε το λάδι με το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
  • Μόλις λιώσει το βούτυρο, πρόσθεσε και το μέλι και ανακάτεψε καλά μέχρι να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Βάλε το κοτόπουλο στο τηγάνι και τσιγάρισέ το για τρία λεπτά από την κάθε πλευρά.
  • Μετάφερε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα και ρίξε στο τηγάνι στο φρέσκο σκόρδο να σοταριστεί για ένα λεπτό.
  • Πρόσθεσε τον ζωμό κοτόπουλου, την κρέμα γάλακτος και τον χυμό λεμονιού και ανακάτεψε για τρία λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  • Τοποθέτησε ξανά το κοτόπουλο στο τηγάνι και βάλ’ το στον φούρνο για περίπου 15 λεπτά.
  • Με ένα κουτάλι περίχυσε το κοτόπουλο με την σάλτσα του και πασπάλισε το τηγάνι με τον φρέσκο άνηθο.
  • Ανακάτεψε καλά και σέρβιρε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164