Λεμονάτο κοτόπουλο με σάλτσα μελιού και σοτέ λαχανικά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 500 gr σπαράγγια σε μπουκιές
- 2 φλ. φουντίτσες μπρόκολου
- αλάτι, πιπέρι
- 1 kg φιλέτο στήθος κοτόπουλου σε κύβους
- 6 φλ. ρύζι βρασμένο
- σουσάμι
- 1/4 φλ. ζωμός κοτόπουλου
- 1/4 φλ. χυμός λεμονιού
- 1/4 φλ. μέλι
- 1 κ. σούπας corn flour
- 1 κ. σούπας σόγια σος
- 1 κ. γλυκού σησαμέλαιο
- 1 πρέζα σκόνη τζίντζερ
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε μια κουταλιά λάδι σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και πρόσθεσε τα σπαράγγια με το μπρόκολο και αλατοπίπερο και σοτάρισε για περίπου πέντε λεπτά.
- Μετάφερε τα λαχανικά σε ένα μπολ και επανάφερε το τηγάνι στη φωτιά.
- Ρίξε το υπόλοιπο λάδι μαζί με το κομμένο κοτόπουλο και αλατοπίπερο και σοτάρισε για περίπου έξι λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
- Σε ένα μπολάκι ανακάτεψε το ζωμό κοτόπουλου με το λεμόνι, το μέλι, το cor flour, τη σόγια σος, το σησαμέλαιο, το τζίντζερ και το σκόρδο.
- Πρόσθεσε το μείγμα στο τηγάνι με το κοτόπουλο και βράσε για ένα λεπτό μέχρι να πήξει η σάλτσα.
- Αφαίρεσε το φαγητό από το τηγάνι, μοίρασέ το σε πιάτα και σέρβιρε με τα σοταρισμένα λαχανικά και βρασμένο ρύζι, πασπαλίζοντας με το σουσάμι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ