Νόστιμο και χορταστικό κοτόπουλο με μυρωδικά και κρεμώδη σάλτσα λιαστής ντομάτας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 6 φιλέτα μπούτι κοτόπουλο
- 2 κ. σούπας βούτυρο
- 3 κ. γλυκού σκόρδο λιωμένο
- ½ κ. γλυκού βασιλικός ξηρός
- ½ κ. γλυκού ρίγανη
- ½ κ. γλυκού θυμάρι
- ½ λιαστές ντομάτες σε λεπτές ροδέλες
- 1 φλ. ζωμός κοτόπουλου
- ½ φλ. κρέμα γάλακτος
- ⅔ φλ. παρμεζάνα σε φλοίδες + έξτρα τριμμένη για το σερβίρισμα
- φρέσκο θυμάρι
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και αλατοπιπέρωσε το κοτόπουλο.
- Βάλε το κοτόπουλο στο τηγάνι και ψήσε για περίπου επτά λεπτά την κάθε πλευρά.
- Μετάφερε το κοτόπουλο από το τηγάνι σε μια πιατέλα και σκέπασό το για να μην κρυώσει.
- Ρίξε το σκόρδο, τα αποξηραμένα βότανα και τις λιαστές ντομάτες στο τηγάνι με τον ζωμό κοτόπουλου, την κρέμα και τις φλοίδες παρμεζάνας.
- Ανακάτεψε καλά τα υλικά και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός άφησε να μαγειρευτούν για περίπου επτά λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
- Ξαναβάλε το κοτόπουλο στο τηγάνι και με την κουτάλα σκέπασέ το με τη σάλτσα.
Σέρβιρε πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τριμμένη παρμεζάνα και κλωνάρια θυμαριού.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ