Για να γίνουν όλοι πράσινοι από τη ζήλια τους, ετοίμασε λαχταριστές πράσινες ντομάτες στο τηγάνι. Μια συνταγή που ενέπνευσε την 7η τέχνη για την κλασική πλέον ομώνυμη ταινία
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 μέτριες σφιχτές πράσινες ντομάτες
- Αλάτι
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.σ. πιπέρι καγιέν
- 1/2 φλιτζάνι γάλα
- 1 αυγό
- 1/3 του φλιτζανιού αραβοσιτάλευρο
- 1/2 του φλιτζανιού τριμμένη φριγανιά
- 1/4 του φλιτζανιού φυτικό ελαιόλαδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κόψε τις ντομάτες σε λεπτές φέτες
- Αλάτισε τις φέτες και άσε να σταθούν για 5 λεπτά περίπου
- Στο μεταξύ βάε σε ξεχωριστά μπολάκια το αλεύρι και το καγιέν, το γάλα και αυγό και τη φρυγανιά με το αραβοσιτάλευρο
- Ζέστανε το λάδι σε βαθύ τηγάνι.
- Χτύπησε τα αυγά με το γάλα μαζί. Βύθισε τις ντομάτες στο αλεύρι, μετά στο αυγό με το γάλο και τέλος στη φρυγανιά
- Βάλε στο τηγάνι με το λάδι που έχει κάψει καλά και ψήσε μέχρι να πάρουν καφέ ομοιόμορφο χρώμα
- Βάλε τις ψημένες ντομάτες σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξουν το λάδι και σέρβιρε με λίγο ταμπάσκο ή κέτσαπ
Tip
Κάθε φορά που τηγανίζεις χαλάς ένα κουτί χανζαπλάστ από τα εγκαύματα; Κάνε κλικ εδώ για να δεις τι μπορείς να κάνεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ