Κάλεσες τους γονείς του άντρα σου στο σπίτι την Κυριακή και δεν ξέρεις τι να μαγειρέψεις για να εντυπωσιάσεις την πεθερά σου; Ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου σου έχει τη λύση! Μια πίτα με πράσο είναι σίγουρο ότι θα έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα! Ειδικά όταν την “περιποιηθείς” με χοντρό φύλλο Pillsbury και μπόλικο καλαθάκι Λήμνου! Μην το πολυσκέφτεσαι, το φαγητό θα έχει σίγουρη επιτυχία κι εσύ θα κερδίσεις τις καρδιές τους!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 40-45 λεπτά
Για 6 άτομα
Υλικά:
- 1 συσκευασία χοντρά φύλλα για πίτα Pillsbury
- 800 γραμμάρια πράσο κομμένο σε λεπτές φέτες
- 200 γραμμάρια κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 220 γραμμάρια καλαθάκι Λήμνου
- 2 αυγά
- 2 κουταλιές θυμάρι ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
- Τοποθετείτε μία μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
- Σοτάρετε το πράσο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς έτσι ώστε να μαραθούν αλλά να μην πάρουν χρώμα.
- Όταν το πράσο και το κρεμμύδι είναι έτοιμα τα τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε το καλαθάκι Λήμνου, σπασμένο με τα χέρια σας, μαζί με τα αυγά και το ψιλοκομμένο θυμάρι και τα ανακατεύετε καλά.
- Λαδώνετε ελαφρώς ένα αντικολλητικό ταψί διαμέτρου 26 εκατοστών και τοποθετείτε το ένα χοντρό φύλλο Pillsbury.
- Προσθέτετε την γέμιση απλώνοντας την καλά σε όλη την επιφάνεια της ζύμης με την βοήθεια ενός κουταλιού και γυρνάτε τα κομμάτια ζύμης που περισσεύουν προς τα μέσα.
- Λαδώνετε ελαφρώς την ζύμη που γυρίσατε και τοποθετείτε από πάνω το δεύτερο χοντρό φύλλο Pillsbury.
- Χαράζετε με ένα μικρό μαχαίρι την πίτα σε 8 κομμάτια , περνάτε την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 35-40 λεπτά.
Στο video που ακολουθεί ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου σε βοηθάει να πραγματοποιήσεις τη συνταγή…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ