Όποιον ειδικό και να ρωτήσεις θα στο απαγορεύσει δια ροπάλου…
Γιατί όμως; Άκου λοιπόν τι γίνεται. Όταν τα ζυμαρικά βράσουν, το εξωτερικό τους περίβλημα μαλακώνει και γίνεται πιο απορροφητικό. Τι σημαίνει αυτό; Πως τα μακαρόνια σου είναι έτσι έτοιμα να απορροφήσουν περισσότερη σάλτσα. Αν λοιπόν αφού σουρώσεις τα μακαρόνια τα βάλεις κάτω από τρεχούμενο νερό τότε αυτή η απορροφητική και μαλακή επιφάνεια τους ξεπλένεται και έτσι η σάλτσα δεν μπορεί να σταθεί στα μακαρόνια σου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Αν από την άλλη θέλεις να κάνεις κρύο πιάτο, όπως ζυμαρικά σαλάτα, τότε στράγγιξε τα μακαρόνια σου και βύθισε το σουρωτήρι σε ένα μεγάλο μπολ με παγωμένο νερό.
Βρες περισσότερες συνταγές για ζυμαρικά εδώ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ