Ξέχνα τη σφολιάτα που μαδάει και σε μπουκώνει! Με αυτή τη συνταγή θα μάθεις να φτιάχνεις λουκανικοπιτάκια με τον τρόπο που γίνονται τα πρέτζελ και με πολύ απλά υλικά!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 συσκευασία μίνι λουκανικάκια Φρανκφούρτης
- 1 συσκευασία έτοιμη ζύμη για πίτσα
- 5 φλιτζάνια νερό
- 1/4 φλιτζ. μαγειρική σόδα
- 1 αυγό χτυπημένο
- χοντρό αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Άφησε τη ζύμη της πίτσας έξω από το ψυγείο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Πλάσε την σε μία μπάλα και κόψε την σε λωρίδες.
- Με τα χέρια, τέντωσε κάθε λωρίδα.
- Βάλε στη μία άκρη από ένα λουκάνικο και τύλιξε τη λωρίδα γύρω από το λουκάνικο (να το τυλίξει 2 φορές).
- Πίεσε λίγο την άκρη να κολλήσει.
- Βάλε τα κομμάτια σε λαδόκολλα που έχεις στρώσει σε ταψί.
- Βάλε σε μια κατσαρόλα το νερό και λίγο πριν κοχλάσει ρίξε τη σόδα και ανακάτεψε.
- Μόλις διαλυθεί η σόδα, ρίχνε με δόσεις τα λουκανικοπιτάκια μέσα στο νερό αφήνοντάς τα για 20-30 δευτερόλεπτα μέσα στο νερό.
- Βγάζε τα με τρυπητή κουτάλα και βάζε τα πίσω στη λαδόκολλα.
- Μόλις το κάνεις για όλα, άλειψέ τα με το αυγό και πασπάλισέ τα με χοντρό αλάτι.
- Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ