To πιάτο των αντιοξειδωτικών και των ωμέγα λιπαρών! Η παρουσία του σκόρδου στη συνταγή επαυξάνει τις διατροφικές ιδιότητες του πιάτου προσδίδοντας αντιμικροβιακή και αντιυπερτασική προστασία. Ελαφρύ και πολύ, πολύ γευστικό ψαράκι λοιπόν…
Μονάδες Orac 1715
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 μεγάλο λευκό ψάρι καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια
- 2 κιλά ώριμες ντομάτες
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι, πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλύνε και ξεφλούδισε τις ντομάτες. Κόψε σε κομμάτια σε μια κατσαρόλα, πρόσθεσε αλάτι, πιπέρι και το σκόρδο και βράσε να απορροφηθούν τα πολλά υγρά
- Λίγο πριν αποσύρεις από τη φωτιά ρίξε και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Γύρισε τη σάλτσα σε ταψί, στρώσε από πάνω τις φέτες το ψάρι, αφού τις αλατίσεις ελαφρά και λίγη ακόμη από τη σάλτα επάνω από τα φιλέτα
- Περίχυσε με ελαιόλαδο και ψήσε στο φούρνο στους 200oC για 1 ώρα
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ