Φιλέτο πέρκας κλεισμένο καλά στη λαδόκολλα με διάφορα λαχανικά στο φούρνο. Και όλη η γεύση και τα αρώματα μένουν εκεί… παρακολούθησε την Ιωάννα Τσολομύτη να το ετοιμάζει μόνο για το TLIFE στο TLIFE TV. Κάνε κλικ εδώ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 καρότα κομμένα julienne
- 10 μανιτάρια μικρά στρογγυλά
- 1.5 κιλό πέρκα
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
- 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 3 κλωναράκια άνηθο
- 3 ντομάτες
- 1 φινόκιο ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 κολοκυθάκι κομμένο julienne
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί
- Το χυμό από 2 λεμόνια
- Θυμάρι
- 1 φύλλο δάφνης
Τρόπος Μαγειρέματος
- Μαρίναρε το ψάρι λίγες ώρες σε λεμόνι πριν ξεκινήσεις τη συνταγή
- Κόψε σε μερίδες και αλατοπιπέρωσε κάθε φιλέτο
- Βάλε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο να κάψει και σόταρε ελαφρά το ψάρι
- Στη συνέχεια βάλε το κρεμμύδι, το καρότο, τα μανιτάρια, τη σεληνόριζα, το φινόκιο και το κολοκυθάκι ψιλοκομμένα
- Συνέχισε με το σκόρδο και το φρέσκο κρεμμυδάκι και σβήσε με λίγο χυμό λεμόνι
- Αλατοπιπέρωσε τα λαχανικά σου και πρόσθεσε και το κρασί. Άφησε λίγο να φύγει το αλκοόλ και απόσυρε από τη φωτιά
- Βάλε το ένα κομμάτι ψάρι στη λαδόκολλα, μια μερίδα με τα σοταρισμένα λαχανικά, το άλλο φιλέτο από πάνω και θυμάρι με φύλλο δάφνης
- Βάλε λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι και ελαιόλαδο και από πάνω ροδέλες τη φρέσκια ντομάτας
- Κλείσε καλά να μην χάσει τα υγρά του και ψήσε στο φούρνο στους 180oC για 15 λεπτά
Tip
Μύριζουν τα χέρια σου όταν μαγειρεύεις ψάρια; Υπάρχει λύση... Κάνε κλικ εδώ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ