Η Αργυρώ ετοιμάζει χοιρινό ψαρονέφρι με ολόκληρες στρογγυλές πατατούλες και υπέροχη κρεμώδη σος!
Πηγή: argiro.gr
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. μικρές φρέσκες πατάτες με τη φλούδα
- 2 κομμάτια ψαρονέφρι κομμένο σε μενταγιόν
- 2 πράσα (μόνο το άσπρο μέρος) κομμένα σε λεπτές φέτες
- 4 καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
- 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο ή μαϊντανό
- Αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλένουμε πολύ καλά και τρίβουμε τις πατάτες (θα τις χρησιμοποιήσουμε με τη φλούδα τους)
- Τις βράζουμε για 20’-25’ μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις κόβουμε στη μέση
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε και ροδίζουμε το ψαρονέφρι για περίπου 4’ από κάθε πλευρά
- Το βγάζουμε σε πιατέλα, το σκεπάζουμε και το διατηρούμε ζεστό.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι τα πράσα και τα καρότα και τα αφήνουμε να μαραθούν για 4’-5’.
- Προσθέτουμε το κρασί. Τρίβουμε το τηγάνι (ντεγκλασάρουμε) με σπάτουλα να διαλυθούν οι στερεοποιημένοι χυμοί του κρέατος
- Ξαναβάζουμε το ψαρονέφρι και τις πατάτες κομμένες στη μέση.
- Σκεπάζουμε το τηγάνι και βράζουμε για 15’ σε μέτρια φωτιά.
- Σε αυτό το στάδιο πρέπει να έχουν μείνει ελάχιστα υγρά στο τηγάνι.
- Προσθέτουμε τη κρέμα, το σχοινόπρασο και ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ