Γιατί πολλές φορές το ορεκτικό μπορεί να έχει εκείνο το “απαραίτητο” twist που θα κάνει το γεύμα σου ξεχωριστώ. Καραμελωμένα αχλάδι και κρεμμύδια στο φούρνο, αρωματισμένα με δενδρολίβανο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 μέτρια αχλάδια, σκληρά, κομμένα στα 4 και καθαρισμένα
- 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι κομμένο στα 8
- 2 κ.σούπας βούτυρο λιωμένο
- 2 κ.σούπας μπαλσάμικο
- 2 κλωνάρια δεντρολίβανο
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 220οC βαθμούς.
- Σε ένα βαθύ πυρέξ ανακάτεψε τα αχλάδια, τα κρεμμύδια, το βούτυρο και το ξύδι. Αλατοπιπέρωσε.
- Φρόντισε να απλωθούν σε μία στρώση και βάλε από πάνω τα κλωνάρια δεντρολίβανο.
- Κάλυψε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήσε μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν τα αχλάδια, περίπου 20′ λεπτά.
- Βγάλε το αλουμινόχαρτο και συνέχισε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσουν τα αχλάδια (περίπου άλλα 15′ με 20′ λεπτά).
- Πασπάλισε με φρέσκο δεντρολίβανο (προαιρετικά) πριν σερβίρεις.
Tip
Μπορείς να δοκιμάσεις το ίδιο ακριβώς πιάτο με κυδώνια...
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ