Ψητά donuts με κανέλα

25 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Μια υγιεινή συνταγή που θα λατρέψεις αν σου αρέσει η κανέλα ή τα donuts.

Θερμίδες: 213/ μερίδα

Συστατικά

  • Για τα donuts:
  • 1φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/3φλ. καστανή ζάχαρη
  • 1+1/4κ. baking powder
  • 1/4κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4φλ. γάλα
  • 1/4φλ. γιαούρτι χωρίς λιπαρά
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1κ. γλυκού βανίλια
  • Για την επικάλυψη:
  • 2κ. σούπας μαργαρίνη λιωμένη
  • 1/4φλ. ζάχαρη
  • 1κ. γλυκού κανέλα σε σκόνη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
  • Ψέκασε ένα ταψί με 6 θήκες για donuts με το μαγειρικό σπρέι.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, τη baking powder και το αλάτι.
  • Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε την καστανή ζάχαρη και το αυγό, μέχρι να δημιουργηθεί ένα αφράτο μείγμα.
  • Πρόσθεσε μέσα το γάλα, το γιαούρτι και τη βανίλια και ανακάτεψε μέχρι να γίνει ένα “απαλό” μείγμα.
  • Ρίξε το μείγμα που μόλις έφτιαξες μέσα στο μπολ με το αλεύρι και ανακάτεψε ελαφρώς.
  • Μοίρασε το μείγμα μέσα στις 6 θήκες.
  • Ψήσε τα donuts για 8-10 λεπτά.
  • Μόλις γίνουν τα donuts άφησέ τα να κρυώσουν πάνω σε ένα χαρτί κουζίνας.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και την κανέλα.
  • Πασπάλισε τα donuts με το μείγμα που μόλις έφτιαξες.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164