Μια υγιεινή συνταγή που θα λατρέψεις αν σου αρέσει η κανέλα ή τα donuts.
Θερμίδες: 213/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τα donuts:
- 1φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/3φλ. καστανή ζάχαρη
- 1+1/4κ. baking powder
- 1/4κ. γλυκού αλάτι
- 1/4φλ. γάλα
- 1/4φλ. γιαούρτι χωρίς λιπαρά
- 1 μεγάλο αυγό
- 1κ. γλυκού βανίλια
- Για την επικάλυψη:
- 2κ. σούπας μαργαρίνη λιωμένη
- 1/4φλ. ζάχαρη
- 1κ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
- Ψέκασε ένα ταψί με 6 θήκες για donuts με το μαγειρικό σπρέι.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, τη baking powder και το αλάτι.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε την καστανή ζάχαρη και το αυγό, μέχρι να δημιουργηθεί ένα αφράτο μείγμα.
- Πρόσθεσε μέσα το γάλα, το γιαούρτι και τη βανίλια και ανακάτεψε μέχρι να γίνει ένα “απαλό” μείγμα.
- Ρίξε το μείγμα που μόλις έφτιαξες μέσα στο μπολ με το αλεύρι και ανακάτεψε ελαφρώς.
- Μοίρασε το μείγμα μέσα στις 6 θήκες.
- Ψήσε τα donuts για 8-10 λεπτά.
- Μόλις γίνουν τα donuts άφησέ τα να κρυώσουν πάνω σε ένα χαρτί κουζίνας.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και την κανέλα.
- Πασπάλισε τα donuts με το μείγμα που μόλις έφτιαξες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ