Λαχανικά φούρνου με λεμονάτη σάλτσα βουτύρου και λουκάνικο κοτόπουλου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 κ. βούτυρο λιωμένο
- ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 4 μέτρια καρότα σε κύβους
- 1 ματσάκι ραπανάκι κομμένα στη μέση
- 2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
- 1 μελιτζάνα ψιλοκομμένη
- αλάτι, πιπέρι
- 500 gr ντοματίνια
- 500 gr κίτρινα ντοματίνια
- 1 μάτσο σπαράγγια κομμένα
- 2 κολοκυθάκια ψιλοκομμένα
- 750 gr λουκάνικο κοτόπουλου σε λεπτές φέτες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και τοπιθέτησε την σχάρα στην μεσαία θέση.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε το βούτυρο με το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και το σκόρδο.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάλε τα καρότα, τα ραπανάκια, τις πιπεριές και την μελιτζάνα.
- Περίχυσε τα λαχανικά με το μισό μείγμα βουτύρου και αλατοπίπερο και ανακάτεψέ τα καλά.
- Ψήσε στον φούρνο για περίπου 17 λεπτά και έπειτα πρόσθεσε τα ντοματίνια, τα σπαράγγια, τα κολοκυθάκια και το λουκάνικο.
- Περίχυσε με το υπόλοιπο μείγμα βουτύρου και ανακάτεψε καλά τα υλικά.
- Ψήσε για άλλα 20 λεπτά και σέρβιρε όσο είναι ζεστό το φαγητό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ