Λαχταριστή φριτάτα φούρνου με kale, κίτρινη κολοκύθα και dressing αγιολί
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Για το dressing αγιολί:
- ½ φλ. σπορέλαιο
- ¼ φλ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλος κρόκος αυγού
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 κ. γλυκού χυμός λεμονιού
- αλάτι
Για την φριτάτα:
- 1 μικρή κίτρινη κολοκύθα
- 2 κ. σούπας + ¼ φλ. ελαιόλαδο
- 12 μεγάλα αυγά
- ¼ φλ. τάραγκον ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
- 2 φλ. φύλλα kale κομμένα
- 2 κ. γλυκού αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε τα δύο λάδια και σε ένα δεύτερο μπολ χτύπησε τον κρόκο με το σκόρδο.
- Πρόσθεσε στον κρόκο ένα κουταλάκι νερό και ανακατεύοντας συνεχώς πρόσθεσε σιγά-σιγά και το μείγμα λαδιών.
- Όταν ανακατευτούν καλά τα υλικά, πρόσθεσε και το λεμόνι με το αλάτι μέχρι να ενοποιηθούν και άφησε το αγιολί στην άκρη.
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 150 βαθμούς και κόψε την κολοκύθα στην μέση καθέτως.
- Καθάρισέ την και άρχισε να την κόβεις σε λεπτές φέτες.
- Σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ανακάτεψε την κολοκύθα με δύο κουταλιές λάδι και άπλωσέ τες σε μία στρώση.
- Ψήσε για περίπου 20 λεπτά, βγάλ’ την από τον φούρνο και άφησέ την να κρυώσει, χωρίς να σβήσεις την κουζίνα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτύπησε τα αυγά με το τάραγκον και ζέστανε το υπόλοιπο λάδι σε ένα πυρίμαχο τηγάνι.
- Σοτάρισε το κρεμμύδι για περίπου 10 λεπτά, πρόσθεσε το kale και συνέχισε το σοτάρισμα για άλλα πέντε λεπτά.
- Πρόσθεσε και την κολοκύθα και ανακάτεψε τα υλικά.
- Ρίξε το αλάτι στα χτυπημένα αυγά και πρόσθεσέ τα στο τηγάνι για περίπου πέντε λεπτά.
- Μετάφερε το τηγάνι στον φούρνο και ψήσε για περίπου 20 λεπτά.
- Σέρβιρε την φριτάτα περιχύνοντας με το dressing αγιολί.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ