Μελιτζάνα ελαφρώς περασμένη από το γκριλ για να βγάλει όλα της τα αρώματα, πικάντικη ρόκα και μια σος από ντομάτα και ξίδι αρκούν! Μια καλοκαιρινή σαλάτα με μεσογειακό ταμπεραμέντο και πολύ ξεχωριστή γεύση!
140 Θερμίδες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 μελιτζάνες
- 3/4 κ.γ. αλάτι
- Ελαιόλαδο
- 1 μικρή ντομάτα
- 1 κ.σ. ξίδι
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 1/2 κ.γ. πάπρικα
- 2 φλιτζάνια φρέσκια ρόκα
- 3 κ.σ. κουκουνάρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο σου στο γκριλ. Αν έχεις άλλο σκεύος ή καρβουνα ακόμη καλύτερα
- Πλύνε καλά τις μελιτζάνες και κόψε σε μακρόστενες λεπτές λωρίδες. Στρώσε σε λαδόκολλα αλάτισε και άφησε να σταθούν για 5 λεπτά
- Τίναξε από το αλάτι και σκούπησε τα υγρά από τις μελιτζάνες με χαρτί κουζίνας! Λάδωσε ελαφρά και από τις δύο πλευρές με ελαιόλαδο
- Βάλε στο γκριλ, φροντίζοντας να τις γυρίσεις και από τις δύο πλευρές να πάρουν χρώμα
- Βάλε αρκετό ελαιόλαδο, το ξίδι, την ντομάτα, το σκόρδο, την πάπρικα και λίγο αλάτι σε ένα μιξεράκι και πολτοποίησε
- Πλύνε καλά τη ρόκα και βάλε σε μεγάλη σαλατιέρα. Περίχυσε με τη μισή σος ντομάτας τα λαχανικά σου και ανακάτεψε ελαφρά
- Μοίρασε τη ρόκα σε 6 πιάτα, στρώσε από πάνω τις μελιτζάνες και περίχυσε με την υπόλοιπη σος και σέρβιρε
- Μπορείς προερετικά να προσθέσεις λευκό απαλό τυρί, όπως μοτσαρέλα ή ανθότυρο, σε λεπτές φετούλες
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ