Ένα ορεκτικό απολαυστικό και πεντανόστιμο. Κόψε κάθε πατάτα σε λεπτές φετούλες, ψήσε στο φούρνο με αρωματικό βούτυρο και πασπάλισε με τριμμένη φρυγανιά και τυρί. Το ιδανικό ορεκτικό για ένα όμορφο, χορταστικό τραπέζι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 8 μέτριες πατάτες
- 5 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 3 κ.σ. φρυγανιά
- 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένα κρεμμύδάκια
- 1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι
- 3-4 φέτες φρυγανισμένο μπέικον
- 2-3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180oC βαθμούς.
- Πλύνε καλά τις πατάτες. Γέμισε ένα μεγάλο μπολ με νερό και βάλε τις πατάτες.
- Με ένα μυτερό μαχαίρι χάραξε από τη μία πλευρά σε ψιλές φέτες τις πατάτες χωρίς όμως να φτάσει το μαχαίρι μέχρι κάτω. Κάθε πατάτα που χαράζεις βάζε τη στο νερό μέχρι να τις χαράξεις όλες.
- Στρώσε αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί αρκετό για να καλύψεις τις πατάτες και λάδωσέ το. Στέγνωσε καλά τις πατάτες και βάλτες στο ταψί. Άλειψε τις πατάτες με 2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο και πασπάλισε με μισό κουταλάκι αλάτι. Σκέπασε με το αλουμινόχαρτο και ψήσε για 45′ λεπτά.
- Βγάλε το αλουμινόχαρτο και ψήσε άλλα 10′-15′ λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Βγάλε το ταψί από το φούρνο.
- Άναψε το γκριλ. Σε ένα μπολάκι ανακάτεψε τη φρυγανιά, το τυρί, τα κρεμμυδάκια, το θυμάρι και το υπόλοιπο μισό κουταλάκι αλάτι. Πασπάλισε τις πατάτες με το μείγμα. Περίχυσε τις πατάτες με τις υπόλοιπες 3 κουταλιές βούτυρο.
- Ψήσε τις πατάτες για 4′-5′ λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν στην ψηλή θέση του φούρνου.
- Σερβίρονται ζεστές
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ