Ψητό camembert με μέλι

15 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Αν σου αρέσουν τα γαλλικά τυριά, αυτή η συνταγή θα σε ξετρελάνει. Λιωμένο camembert με μέλι, κονιάκ και διάφορα μυρωδικά.

Συστατικά

  • 750γρ. τυρί Camembert (3 κομμάτια)
  • 3 κ.σ. κονιάκ
  • 3 κ.σ. μέλι
  • 1 σκελίδα σκόρδο σε φετούλες
  • 3 φύλλα μέντας
  • 3 κλωναράκια δενδρολίβανο
  • 3 φύλλα δάφνης

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200oC
  • Βάλε το τυρί σε ένα ταψί και κάνε μερικές τρυπούλες για να αναπνέει
  • Ανακάτεψε το μέλι με το κονιάκ και περίχυσε το τυρί, κυρίως στις τρυπούλες για να γεμίσουν
  • Βύθισε τα κομματάκια του σκόρδου εδώ κι εκεί στο τυρί, μαζί με τα φύλλα μέντας, το δενδρολίβανο και τη δάφνη.
  • Ψήσε στο φούρνο για περίπου 7 λεπτά και βγάλτε από το φούρνο
  • Κόψε κάθε κομμάτι τυρί στα τέσσερα όσο είναι καυτό να ανοίξει
  • Σέρβιρε με κριτσίνια, σέλερι ή φετούλες ψωμί

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164