Αν σου αρέσουν τα γαλλικά τυριά, αυτή η συνταγή θα σε ξετρελάνει. Λιωμένο camembert με μέλι, κονιάκ και διάφορα μυρωδικά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 750γρ. τυρί Camembert (3 κομμάτια)
- 3 κ.σ. κονιάκ
- 3 κ.σ. μέλι
- 1 σκελίδα σκόρδο σε φετούλες
- 3 φύλλα μέντας
- 3 κλωναράκια δενδρολίβανο
- 3 φύλλα δάφνης
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200oC
- Βάλε το τυρί σε ένα ταψί και κάνε μερικές τρυπούλες για να αναπνέει
- Ανακάτεψε το μέλι με το κονιάκ και περίχυσε το τυρί, κυρίως στις τρυπούλες για να γεμίσουν
- Βύθισε τα κομματάκια του σκόρδου εδώ κι εκεί στο τυρί, μαζί με τα φύλλα μέντας, το δενδρολίβανο και τη δάφνη.
- Ψήσε στο φούρνο για περίπου 7 λεπτά και βγάλτε από το φούρνο
- Κόψε κάθε κομμάτι τυρί στα τέσσερα όσο είναι καυτό να ανοίξει
- Σέρβιρε με κριτσίνια, σέλερι ή φετούλες ψωμί
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ