Ψητό καλαμπόκι με μάνγκο και κόκκινες πιπεριές

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Μια πρωτότυπη καλοκαιρινή συνταγή.

Συστατικά

  • Φυτικό λάδι για ψήσιμο στη σχάρα
  • 5 καλαμπόκια, αποφλοιωμένα
  • 2 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 μεγάλο ώριμο μάνγκο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους
  • 1/2 γλυκοπατάτα, αποφλοιωμένη και κομμένη σε κύβους
  • 1 μικρή κόκκινη πιπεριά, χωρίς τα σπόρια, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 1/2 κούπα φρέσκο ​​κορίανδρο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 κούπα μαλακό τυρί Queso
  • 1/2 κούπα sour cream

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε τη σχάρα σου σε υψηλή θερμοκρασία και άλειψέ την με το φυτικό λάδι. Άλειψε τα καλαμπόκια με ελαιόλαδο και ψήσε τα για περίπου 6 λεπτά μέχρι να είναι ελαφρώς καπνιστά και τρυφερά. Άφησε το καλαμπόκι να κρυώσει ελαφρά και στη συνέχεια κόψε τους πυρήνες από τα αραβόσιτα.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπά την υπόλοιπη κουταλιά ελαιόλαδου με το χυμό λάιμ και τη σκόνη τσίλι. Ρίξε αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε το μαγειρεμένο καλαμπόκι, το μάνγκο, την γλυκοπατάτα, την πάπρικα, το κόλιανδρο και το μαλακό τυρί Queso.
  • Βάλε το μείγμα καλαμποκιού στο κάτω μέρος των μικρών ποτηριών. Πρόσθεσε την sour cream και πασπάλισε με περισσότερη σκόνη τσίλι.
  • Γαρνίρισε με περισσότερο κόλιανδρο.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164