Λαχταριστό καρβέλι με γέμιση από τέσσερα τυριά, πιπεριά και μπέικον
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 μεγάλο καρβέλι ψωμί
- 1/2 φλ. μοτσαρέλα τριμμένη
- 1/2 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
- 1/2 φλ. προβολόνε τριμμένο
- 1.2 φλ. blue cheese
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 3 φέτες μπέικον
- 1 κ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
- 1/4 φλ. βούτυρο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
- Με ένα μαχαίρι ψωμιού κόψε με προσοχή την επιφάνεια του καρβελιού οριζόντια και κάθετα, ώστε να σχηματιστούν τετραγωνάκια.
- Πρόσεξε να μην κόψεις έως κάτω το ψωμί, αλλά να δημιουργήσεις ουσιαστικά βαθιές σχισμές στην ψίχα του.
- Ζέστανε σε μέτρια φωτιά ένα τηγάνι και ψήσε το μπέικον ψιλοκομμένο για περίπου έξι λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό.
- Πρόσθεσε και την πιπεριά ψιλοκομμένη και σοτάρισε για άλλα πέντε λεπτά.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε τα τυριά με την πάπρικα και πρόσθεσε το μπέικον με την πιπεριά.
- Με προσοχή μοίρασε το μείγμα ομοιόμορφα στις σχισμές του ψωμιού, ώστε κάθε άνοιγμα να έχει γέμιση.
- Σε ένα κατσαρολάκι λιώσε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και περίχυσε το ψωμί με αυτό σε όλη την επιφάνειά του.
- Τύλιξε όλο το καρβέλι σε αλουμινόχαρτο και ψήσε στο φούρνο για 10 λεπτά.
- Αφαίρεσε το αλουμινόχαρτο και ψήσε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό.
- Σέρβιρε όσο είναι ακόμα ζεστό και τα τυριά είναι ρευστά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ