Οι απίθανοι συνδυασμοί που αφήνουν τον ουρανίσκο “σκλαβωμένο” στη διαφορετική γεύση δεν μπορεί να παρά να είναι έμπνευση ενός αναγνωρισμένου σεφ. Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος φτιάχει ρεβίθια με χυμό και άρωμα νεράτζι και δενδρολίβανο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό ρεβίθια
- 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 240 ml. ελαιόλαδο
- Αλάτι κατά βούληση
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
- 2 κ.σ φρέσκο δεντρολίβανο
- 1 νεράντζι τη φλούδα του και χυμό απο 2-3 νεράντζια
Τρόπος Μαγειρέματος
- Μουλιάζουμε τα ρεβίθια για 10 ώρες. Τα βράζουμε με την φλούδα από το νεράντζι για 60 λεπτά, τα στραγγίζουμε και κρατάμε το ζουμί, αλλά αφαιρούμε τις φλούδες από το νεράντζι.
- Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το δενδρολίβανο, τα ρεβίθια, για περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το χυμό από το νεράντζι και τα ζουμιά από το βράσιμο που έχουμε κρατήσει.
- Αφού πάρουν μια βράση, τα μεταφέρουμε στην γάστρα και τα ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 60 λεπτά ακόμη, στους 250 και ανακατεύουμε συχνά.
- Ο χρόνος ψησίματος στα όσπρια διαφέρει ανάλογα με την ποικιλία και την χώρα προέλευσης γι’ αυτό να δοκιμάζετε συνέχεια.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ