Οι απίθανοι συνδυασμοί που αφήνουν τον ουρανίσκο “σκλαβωμένο” στη διαφορετική γεύση δεν μπορεί να παρά να είναι έμπνευση ενός αναγνωρισμένου σεφ. Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος φτιάχει ρεβίθια με χυμό και άρωμα νεράτζι και δενδρολίβανο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό ρεβίθια
- 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 240 ml. ελαιόλαδο
- Αλάτι κατά βούληση
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
- 2 κ.σ φρέσκο δεντρολίβανο
- 1 νεράντζι τη φλούδα του και χυμό απο 2-3 νεράντζια
Τρόπος Μαγειρέματος
- Μουλιάζουμε τα ρεβίθια για 10 ώρες. Τα βράζουμε με την φλούδα από το νεράντζι για 60 λεπτά, τα στραγγίζουμε και κρατάμε το ζουμί, αλλά αφαιρούμε τις φλούδες από το νεράντζι.
- Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το δενδρολίβανο, τα ρεβίθια, για περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το χυμό από το νεράντζι και τα ζουμιά από το βράσιμο που έχουμε κρατήσει.
- Αφού πάρουν μια βράση, τα μεταφέρουμε στην γάστρα και τα ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 60 λεπτά ακόμη, στους 250 και ανακατεύουμε συχνά.
- Ο χρόνος ψησίματος στα όσπρια διαφέρει ανάλογα με την ποικιλία και την χώρα προέλευσης γι’ αυτό να δοκιμάζετε συνέχεια.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ