Ρεβίθια στο φούρνο με λιωμένο τυρί

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Μία εύκολη (και υγιεινή) συνταγή για το μεσημεριανό σας τραπέζι!

Συστατικά

  • 850 gr βρασμένα ρεβίθια
  • 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • 10 ντομάτες σε κύβους
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 120 gr φέτα τριμμένη
  • 2 κουτ. της σούπας ρίγανη
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • μαύρο πιπέρι τριμμένο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
  • Σε ένα τηγάνι με ζεσταμένο λάδι, σοτάρεις για τρία περίπου λεπτά, τις ντομάτες και το σκόρδο.
  • Στο ίδιο τηγάνι ρίχνεις τα ρεβίθια, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι, το καλύπτεις με το καπάκι και το τοποθετείς στον προθερμασμένο φούρνο. Ψήνεις στη μεσαία σχάρα για 20 λεπτά.
  • Μόλις περάσει το παραπάνω χρονικό διάστημα, ανοίγεις το καπάκι και ρίχνεις το τριμμένο τυρί ή τη φέτα.
  • Ψήνεις για 3 ακόμα λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυράκι ομοιόμορφα.
  • Σερβίρεις σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Απολαμβάνεις με δροσερό τυρί και ζεστό, τραγανό ψωμί.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164