Μία εύκολη (και υγιεινή) συνταγή για το μεσημεριανό σας τραπέζι!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 850 gr βρασμένα ρεβίθια
- 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
- 10 ντομάτες σε κύβους
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 120 gr φέτα τριμμένη
- 2 κουτ. της σούπας ρίγανη
- 1/2 κ. γλυκού αλάτι
- μαύρο πιπέρι τριμμένο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
- Σε ένα τηγάνι με ζεσταμένο λάδι, σοτάρεις για τρία περίπου λεπτά, τις ντομάτες και το σκόρδο.
- Στο ίδιο τηγάνι ρίχνεις τα ρεβίθια, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι, το καλύπτεις με το καπάκι και το τοποθετείς στον προθερμασμένο φούρνο. Ψήνεις στη μεσαία σχάρα για 20 λεπτά.
- Μόλις περάσει το παραπάνω χρονικό διάστημα, ανοίγεις το καπάκι και ρίχνεις το τριμμένο τυρί ή τη φέτα.
- Ψήνεις για 3 ακόμα λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυράκι ομοιόμορφα.
- Σερβίρεις σε ένα μεγάλο μπολ.
- Απολαμβάνεις με δροσερό τυρί και ζεστό, τραγανό ψωμί.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ