Ο Jamie Oliver φτιάχνει μια καυτερή και πικάντικη εκδοχή για ρεβύθια που τρώγεται και κρύα, με τσίλι, καυτερή πιπεριά και κάρι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 κονσέρβα έτοιμα ρεβύθια (400 γραμμ.) ή ανάλογη ποσότητα βρασμένα
- 1 καυτερή πιπερίτσα
- 2 κ.σούπας ηλιέλαιο
- 1 κ.γλυκού σπόρους μουστάρδας
- μισό κ.γλυκού κουρκουμά
- 1-2 κουταλάκια ζάχαρη (προαιρετικά)
- μισή κονσέρβα ντοματάκια
- 1 κ.γλυκού λιωμένο τζίντζερ
- 1 κ.γλυκού λιωμένο σκόρδο
- 1 κ.γλυκού τσίλι
- 1 κ.γλυκού κάρι
- μισή κουταλιά ινδικό μίγμα μπαχαρικών
- μερικά κλωνάρια φρέσκο κόλιανδρο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ξέπλυνε και στράγγισε καλά τα ρεβύθια (της κονσέρβας).
- Ψιλόκοψε την πιπεριά (με προσοχή γιατί καίει!).
- Ζέστανε το λάδι σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίξε τους σπόρους της μουστάρδας.
- Μόλις αρχίζουν σαν να σκάνε ρίξε το κρεμμύδι και σώταρε να διαφανίσει και να αρχίσει να καφετίζει στις άκρες.
- Πρόσθεσε τις τομάτες και μαγείρεψε άλλα 5 λεπτά.
- Ρίξε το τζίντζερ, το σκόρδο, το τσίλι, τον κουρκουμά, το κάρι και τη ζάχαρη με μια πρέζα αλάτι.
- Ανακάτευε και μαγείρεψε για άλλα 5 λεπτά.
- Ρίξε τα ρεβύθια και πρόσθεσε 250 ml νερό.
- Καπάκωσε την κατσαρόλα, χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε 5-7 λεπτά.
- Σέρβιρε με κόλιανδρο που θα ψιλοκόψεις και πασπαλίζοντας με το μίγμα μπαχαρικών.
Tip
Εάν δεν σου αρέσουν τα καυτερά μην βάλεις την καυτερή πιπεριά στη συνταγή σου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ