Μεσογειακό risotto με εσάνς ρίγανης και δενδρολίβανου και φρέσκο καλαμάρι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/2 kg καλαμάρι
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κ. γλυκού φρέσκια ρίγανη
- 1/2 κ. γλυκού φρέσκο δενδρολίβανο
- 1 κ. γλυκού μπούκοβο
- 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 5 1/2 φλ. ζωμό ψαριού
- 2 κ. σούπας oyster sauce με 3 φλ. νερό
- 1 1/4 φλ. ρύζι arborio
- 1 φλ. λευκό κρασί
- 3/4 φλ. βασιλικός
- 1 κ. γλυκού χυμός λεμονιού
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σκούπισε καλά το καλαμάρι, κόψε σε ροδέλες και αλάτισέ το.
- Ζέστανε μια κουταλιά λάδι, πέρασε τη ρίγανη, το δενδρολίβανο, το μπούκοβο και μια κουταλιά σκόρδο και τέλος ρίξε μέσα το καλαμάρι.
- Μόλις σκουρύνει το καλαμάρι, μετάφερέ το σε μια σίτα, συλλέγοντας το ζωμό που θα στάξει σε ένα μπολ.
- Ανακάτεψε τους “χυμούς” από το καλαμάρι με το ζωμό ψαριού σε ένα βαθύ τηγάνι και άσε να πάρει βράση.
- Ζέστανε το υπόλοιπο λάδι με το υπόλοιπο σκόρδο και μόλις πάρει χρώμα πρόσθεσε το ρύζι και ανακάτεψε για 5 λεπτά.
- Βάλε μέσα το κρασί και μόλις απορροφηθεί ρίξε και την oyster sauce με ένα φλ. νερό που έχει ζεστάνει σε άλλο κατσαρολάκι.
- Πρόσθεσε όσο νερό “τραβήξει” το ρύζι μέχρι να είναι έτοιμο και al dente, ανακατεύοντας τακτικά.
- Ανακάτεψε και το καλαμάρι μέχρι να ξαναζεσταθεί και τέλος ρίξε το χυμό λεμονιού και αλατοπιπέρωσε.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ