Ριζότο λαχανικών

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Αν αναζητάς ένα εύκολο, νόστιμο και χωρίς κρέας πιάτο φτιάξε ένα ριζότο λαχανικών!

Συστατικά

  • 3 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
  • 2 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια κολοκυθάκια ψιλοκομμένα
  • 1 μικρή μελιτζάνα ψιλοκομμένη
  • 250 γραμμ. τοματίνια τσέρι
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 2 φλιτζ. ρύζι αρμπόριο για ριζότο
  • 1/3 φλιτζ. χυμό λεμονιού
  • 1/3 φλιτζ. φύλλα βασιλικού
  • 1/4 φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε το ζωμό και 2 φλιτζάνια κρύο νερό σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να βράσουν.
  • Χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε να σιγοβράζει.
  • Ζέστανε το μισό λάδι σε ένα τηγάνι με χοντρό πάτο σε μέτρια φωτιά.
  • Ρίξε τα κολοκυθάκια, τη μελιτζάνα και τα ντοματάκια.
  • Σώταρε για 2-3 λεπτά.
  • Βγάλε τα σε ένα μπολ.
  • Ρίξε και το υπόλοιπο λάδι και ζέστανέ το.
  • Σώταρε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά να μαλακώσουν.
  • Ρίξε το ρύζι και σώταρε 1 λεπτό.
  • Ρίξε το χυμό και άφησε να πάρει βράσει.
  • Χαμήλωσε τη φωτιά.
  • Ρίξε μια κουτάλα βραστό ζωμό στο ρύζι και ανακάτεψε με ξύλινο κουτάλι μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός.
  • Επανάλαβε τη διαδικασία με τον υπόλοιπο ζωμό, με μία κουτάλα τη φορά.
  • Ρίξε στο ριζότο τα λαχανικά και ανακάτεψε.
  • Μαγείρεψε άλλα 3-4 λεπτά να μαλακώσει το ρύζι.
  • Βγάλε από τη φωτιά και ρίξε την παρμεζάνα και τα φύλλα βασιλικού.

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164