Την απολαύσαμε ως μαγείρισσα στην ταινία Julie & Julia. Με αφορμή την ενσάρκωση, στην μεγάλη οθόνη, της πρώτης τηλε-μαγείρισσας των ΗΠΑ η διάσημη ηθοποιός δίνει την δική της γαστριμαργική συνταγή. Ετοίμασε την συνταγή της πολυβραβευμένης με όσκαρ Meryl Streep και δώσε στο τραπέζι σου λίγο αέρα από hollywood.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 6 κουτ της σούπας βούτυρο
- 4 κουτ της σούπας ελαιόλαδο
- 1 lb. wild mushrooms, cut in half if large pieces
- 6 λεπτές φέτες προσούτο
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι ρύζι
- 5 με 6 φλιτζάνια ζωμό κότας
- 3 κουτ, της σούπας φύλα από θυμάρι
- 1 1/2 κουτ της σούπας φρέσκο δενδρολίβανο
- 1 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
- αλάτι και πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε το ζωμό σε χαμηλή φωτιά
- Σε ένα μικρό τηγάνι, βάλε 2 κουτ της σούπας ελαιόλαδο και σόταρε το προσούτο με τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. 7-10 λεπτά περίπου
- Σε ένα βαθύ αντικολλητικό σκεύος ζέστανε 2 κουταλιές βούτυρο και 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Πρόσθεσε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο. Περίπου 7 λεπτά
- Πρόσθεσε το ρύζι και ανακάτεψε για 3-4 λεπτά
- Βάλε ένα φλιτζάνι ζωμό στο ρύζι και συνέχισε να ανακατεύεις μέχρι να απορροφηθεί
- Συνέχισε να προσθέτεις από το ζωμό μέχρι το ρύζι να γίνει αλντέντε. 15 με 20 λεπτά
- Πρόσθεσε το σοταρισμένο προσούτο, τα μανιτάρια και τα μυρωδικά και ανακάτεψε για 5 λεπτά ακόμα
- Συμπλήρωσε με ένα φλιτζάνι ζωμό, παρμεζάνα και το υπόλοιπο βούτυρο. Ανακάτεψε ώσπου να λιώσει το βούτυρο
- Σέρβιρε με επιπλέον παρμεζάνα
Tip
Αν δεν θες να βάλεις βούτυρο, αντικατάστησέ το με μαργαρίνη ή ακόμη και ελαιόλαδο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ