Ριζότο με μανιτάρια!

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Την απολαύσαμε ως μαγείρισσα στην ταινία Julie & Julia. Με αφορμή την ενσάρκωση, στην μεγάλη οθόνη, της πρώτης τηλε-μαγείρισσας των ΗΠΑ η διάσημη ηθοποιός δίνει την δική της γαστριμαργική συνταγή. Ετοίμασε την συνταγή της πολυβραβευμένης με όσκαρ Meryl Streep και δώσε στο τραπέζι σου λίγο αέρα από hollywood.

Συστατικά

  • 6 κουτ της σούπας βούτυρο
  • 4 κουτ της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 lb. wild mushrooms, cut in half if large pieces
  • 6 λεπτές φέτες προσούτο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι ρύζι
  • 5 με 6 φλιτζάνια ζωμό κότας
  • 3 κουτ, της σούπας φύλα από θυμάρι
  • 1 1/2 κουτ της σούπας φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε το ζωμό σε χαμηλή φωτιά
  • Σε ένα μικρό τηγάνι, βάλε 2 κουτ της σούπας ελαιόλαδο και σόταρε το προσούτο με τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. 7-10 λεπτά περίπου
  • Σε ένα βαθύ αντικολλητικό σκεύος ζέστανε 2 κουταλιές βούτυρο και 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Πρόσθεσε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο. Περίπου 7 λεπτά
  • Πρόσθεσε το ρύζι και ανακάτεψε για 3-4 λεπτά
  • Βάλε ένα φλιτζάνι ζωμό στο ρύζι και συνέχισε να ανακατεύεις μέχρι να απορροφηθεί
  • Συνέχισε να προσθέτεις από το ζωμό μέχρι το ρύζι να γίνει αλντέντε. 15 με 20 λεπτά
  • Πρόσθεσε το σοταρισμένο προσούτο, τα μανιτάρια και τα μυρωδικά και ανακάτεψε για 5 λεπτά ακόμα
  • Συμπλήρωσε με ένα φλιτζάνι ζωμό, παρμεζάνα και το υπόλοιπο βούτυρο. Ανακάτεψε ώσπου να λιώσει το βούτυρο
  • Σέρβιρε με επιπλέον παρμεζάνα

Tip

Αν δεν θες να βάλεις βούτυρο, αντικατάστησέ το με μαργαρίνη ή ακόμη και ελαιόλαδο

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164