Αντί να βράσεις απλό λευκό ρύζι γιατί να μην ετοιμάσεις ριζότο με φρέσκο σπανάκι; Μια εύκολη συνταγή, που αν την ακολουθήσεις πιστά θα σου δώσει υπέροχο κρεμώδες αποτέλεσμα. Ένα πιάτο χορταστικό με μόλις 190 θερμίδες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 & 2/3 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλο
- Λευκό πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι ρύζι αρμπόριο
- 1 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο σπανάκι
- 1/2 φλτιζάνι φρέσκο αρακά
- 1 κ.σ. δυσόμο ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
- 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα κατσαρολάκι βάλε το ζωμό κοτόπουλου και το πιπέρι να βράσουν. Χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε το ζωμό να σιγοψηθεί λίγο ακόμη
- Λάδωσε μια κατσαρόλα ελαφρά και βάλε στη φωτιά να ζεσταθεί. Πρόσθεσε το ρύζι και ανακάτευε συνεχώς για ένα λεπτό
- Πρόσθεσε 2/3 του φλιτζανιού από το ζωμό κοτόπουλου στο ρύζι και συνέχισε να ανακατεύεις μέχρι να απορροφηθεί
- Συνέχισε την ίδια διαδικασία προσθέτοντας μισό φλιτζάνι κάθε φορά στο ρύζι και ανακατεύοντας διαρκώς
- Πρίν προσθέσεις και το τελευταίο 1/2 φλιτζάνι βάλε στην κατσαρόλα το σπανάκι, τον αρακά και το δυόσμο
- Συμπλήρωσε και τον υπόλοιπο ζωμό και συνέχισε το ανακάτεμα. Γενικά θα χρειαστούν περίπου 20 λεπτά να απορροφηθεί σωστά ο ζωμός από το ριζότο σου
- Κατέβασε από τη φωτιά και πρόσθεσε την παρμεζάνα και το ξύσμα λεμονιού
- Σέρβιρε χλιαρό
Tip
Έχασε η κατσαρόλα σου τη γυαλάδα της μετά το μαγείρεμα; Δες εδώ πως θα την κάνεις πάλι σαν καινούρια!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ