Ένα ριζότο ιδανικό για vegeterians, για νηστεία (αν αφαιρέσεις την παρμεζάνα), με τέλεια γεύση και πολλά οφέλη!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 500gr φρέσκα σπαράγγια (ζυγισμένα αφού καθαριστούν)
- 1,7 λίτρα νερό για τα σπαράγγια
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 55gr βούτυρο ή μαργαρίνη
- 350gr ρύζι για ριζότο
- 55gr τριμμένη παρμεζάνα
- Αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλύνε καλά και καθάρισε τα σπαράγγια.
- Κόψε περίπου 3 εκατοστά από το σκληρό κάτω μέρος και πέτα το.
- Κόψε τα σπαράγγια σε κομμάτια.
- Βράσε πρώτα το κάτω μέρος των σπαραγγιών στο νερό για 8-10 λεπτά και μετά ρίξε και τα υπόλοιπα μέχρι να μαλακώσουν όλα.
- Βγάλε τα σπαράγγια από το νερό τους με τρυπητή κουτάλα και άφησε το νερό αυτό να σιγοβράζει.
- Κράτα στην άκρη μερικά κομμάτια από το λουλούδι του σπαραγγιού και ψιλόκοψε τα υπόλοιπα.
- Τηγάνισε σε μεγάλο τηγάνι το κρεμμύδι στο μισό βούτυρο και πρόσθεσε τα σπαράγγια.
- Ανακάτεψε ένα δυο λεπτά.
- Ρίξε το ρύζι και ρίχνε λίγο-λίγο το νερό από τα σπαράγγια (ρίχνε μια ποσότητα, άφηνε να απορροφηθεί και μετά από μερικά λεπτά ρίξε την επόμενη δόση) μέσα στο τηγάνι μέχρι το ρύζι να γίνει αλ ντεντε και να χυλώσει.
- Βγάλε από τη φωτιά και άφησε το ριζότο να σταθεί για ένα δυο λεπτά.
- Ρίξε το υπόλοιπο βούτυρο, αλατοπίπερο και την παρμεζάνα.
- Σέρβιρε διακοσμώντας με τα σπαράγγια που κράτησες.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ