Food & The City και μια ακόμη λαχταριστή συνταγή δια χειρός Καλλίδη είναι γεγονός. Ετοίμασε ένα παχύ, νόστιμο ριζότο με φρέσκα σπαράγγια. Όπως το παρουσίασε στην εκπομπή του ο Βασίλης Καλλίδης.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για το ριζότο: 1 μάτσο πράσινα σπαράγγια
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
- 1 καρότο
- 1 κολοκυθάκι
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
- 1 μικρό ματσάκι άνηθο
- 2 κούπες αναποφλοίωτο ρύζι
- 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- λίγη παρμεζάνα
- 1 κουτ. σούπας μαργαρίνη
- 1 λίτρο νερό (βραστό)
- Για τη σως: 4 αυγά βρασμένα
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- χυμό από 1½ λεμόνι
- ½ κουτ. γλυκού αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Μουλιάζουμε το αναποφλοίωτο ρύζι για 3-4 ώρες σε κρύο νερό
- Κόβουμε το κάτω σκληρό μέρος των σπαραγγιών (περίπου το 1/3 του μήκους τους) και το πετάμε
- Ψιλοκόβουμε το υπόλοιπο, – μεσαίο – 1/3 από τα σπαράγγια σε λεπτές ροδέλες, κρατώντας τις τρυφερές κορυφές για μετά
- Βάζουμε τις ροδέλες των σπαραγγιών σε ένα μικρό μπολ με νερό για να διατηρηθούν τραγανές και να μην μαυρίσουν
- Στη συνέχεια, αλέθουμε στο πολυμίξερ τα κρεμμύδια (φρέσκο και ξερό), το καρότο, το κολοκυθάκι, το μαϊντανό και τον άνηθο
- Σοτάρουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα το μίγμα των λαχανικών με το ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τις ροδέλες από τα σπαράγγια
- Συνεχίζουμε, ρίχνοντας το ρύζι και ανακατεύοντας καλά για 2-3 λεπτά, μέχρι δηλαδή το ρύζι να πάρει χρώμα
- Προσθέτουμε τμηματικά το βραστό νερό έως ότου σκεπαστούν το ρύζι και τα λαχανικά, ανακατεύουμε και, μόλις σωθεί το νερό, προσθέτουμε λίγο ακόμα
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να βράσει το ρύζι (δηλ. να χυλώσει)
- Όταν το ρύζι ”πιει” όλο το νερό και χυλώσει, σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύοντας απαλά με κυκλικές κινήσεις
- Τέλος, προσθέτουμε από πάνω λίγη τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε
- Σερβίρουμε το ριζότο, διακοσμώντας με ένα μικρό ματσάκι βασιλικό και λίγη χονδροτριμμένη παρμεζάνα
- Στη συνέχεια, βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό για να βράσουμε τις τρυφερές κορυφές από τα σπαράγγια που κρατήσαμε στην αρχή
- Μόλις το νερό πάρει βράση, προσθέτουμε τις κορυφές και τις αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά περίπου
- Για να ετοιμάσουμε τη σως τους, ψιλοκόβουμε τα αυγά. Ρίχνουμε σε ένα μπολ το λάδι, το χυμό λεμονιού και λίγο αλάτι και χτυπάμε δυνατά με έναν αυγοδάρτη
- Προσθέτουμε σιγά σιγά στο μπολ τα ψιλοκομμένα αυγά, ανακατεύοντας απαλά με ένα κουτάλι. Σερβίρουμε τις κορυφές από τα σπαράγγια, βουτώντας τα μέσα στη γαλλική σως.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ