Μια ζεστή συνταγή που θα σε ξετρελάνει.
Θερμίδες: 257/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4φλ. ζωμός λαχανικών
- 2κ. σούπας νερό
- 1 μικρό ματσάκι σπαράγγια καθαρισμένα
- Λίγες μπουκιές μπρόκολο
- 1 μεσαία κόκκινη πιπεριά καθαρισμένη και κομμένη σε λεπτές φέτες
- 1/4κ. γλυκού αλάτι
- 1/4κ. γλυκού πιπέρι
- 3/4φλ. ψιλοκομμένα κρεμμύδια
- 1φλ. ρύζι arborio
- 1/4φλ. λευκός ξηρός οίνος
- 1/4φλ. παρμεζάνα τριμμένη
- Λίγο ψιλοκομμένος μαϊντανός
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα κατσαρολάκι ζέστανε το ζωμό.
- Όταν πάρει βράση μείωσε τη θερμοκρασία για να διατηρείται ζεστός.
- Βάλε ένα μεγάλο τηγάνι πάνω στο μάτι της κουζίνας.
- Όταν κάψει το σκεύος πρόσθεσε μέσα 1κ. σούπας νερό, τα σπαράγγια, το μπρόκολο και τις πιπεριές.
- Αλατοπιπέρωσε και σόταρε για 4 λεπτά.
- Βάλε ένα άλλο μεγάλο τηγάνι πάνω στο μάτι της κουζίνας.
- Όταν κάψει το σκεύος πρόσθεσε μέσα την υπόλοιπη 1κ. σούπας νερό και τα κρεμμυδάκια και σόταρε για 1-2 λεπτά.
- Πρόσθεσε μέσα το ρύζι και σόταρε για 1 λεπτό.
- Έπειτα πρόσθεσε το κρασί, ανακάτεψε και μαγείρεψε για 1-2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί.
- Μείωσε το θερμοκρασία στη μέση και ρίξε σιγά – σιγά το ζωμό ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μαγειρευτεί (περίπου 15 – 20 λεπτά).
- Ρίξε μέσα αλάτι, πιπέρι, την παρμεζάνα και τα λαχανικά που είχες σοτάρει και ανακάτεψε καλά.
- Μοίρασε στα πιάτα πασπαλίζοντας με μαϊντανό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ