Ριζότο με χρωματιστά λαχανικά

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Μια ζεστή συνταγή που θα σε ξετρελάνει.

Θερμίδες: 257/ μερίδα

Συστατικά

  • 4φλ. ζωμός λαχανικών
  • 2κ. σούπας νερό
  • 1 μικρό ματσάκι σπαράγγια καθαρισμένα
  • Λίγες μπουκιές μπρόκολο
  • 1 μεσαία κόκκινη πιπεριά καθαρισμένη και κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1/4κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4κ. γλυκού πιπέρι
  • 3/4φλ. ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  • 1φλ. ρύζι arborio
  • 1/4φλ. λευκός ξηρός οίνος
  • 1/4φλ. παρμεζάνα τριμμένη
  • Λίγο ψιλοκομμένος μαϊντανός

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα κατσαρολάκι ζέστανε το ζωμό.
  • Όταν πάρει βράση μείωσε τη θερμοκρασία για να διατηρείται ζεστός.
  • Βάλε ένα μεγάλο τηγάνι πάνω στο μάτι της κουζίνας.
  • Όταν κάψει το σκεύος πρόσθεσε μέσα 1κ. σούπας νερό, τα σπαράγγια, το μπρόκολο και τις πιπεριές.
  • Αλατοπιπέρωσε και σόταρε για 4 λεπτά.
  • Βάλε ένα άλλο μεγάλο τηγάνι πάνω στο μάτι της κουζίνας.
  • Όταν κάψει το σκεύος πρόσθεσε μέσα την υπόλοιπη 1κ. σούπας νερό και τα κρεμμυδάκια και σόταρε για 1-2 λεπτά.
  • Πρόσθεσε μέσα το ρύζι και σόταρε για 1 λεπτό.
  • Έπειτα πρόσθεσε το κρασί, ανακάτεψε και μαγείρεψε για 1-2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί.
  • Μείωσε το θερμοκρασία στη μέση και ρίξε σιγά – σιγά το ζωμό ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μαγειρευτεί (περίπου 15 – 20 λεπτά).
  • Ρίξε μέσα αλάτι, πιπέρι, την παρμεζάνα και τα λαχανικά που είχες σοτάρει και ανακάτεψε καλά.
  • Μοίρασε στα πιάτα πασπαλίζοντας με μαϊντανό.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164