Μια light συνταγή που θα σου θυμίσει τα κανελόνια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Θερμίδες: 296/ μερίδα
Συστατικά
- 2 κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές φέτες (12 φέτες)
- 1/2κ. γλυκού αλάτι
- Λίγο μαύρο πιπέρι
- 1φλ. σπιτική σάλτσα ντομάτας
- 1 μεγάλο αυγό
- 2/3φλ. τριμμένο τυρί ricotta
- 1/2φλ. τριμμένο τυρί pecorino
- 1/4φλ. ψιλοκομμένο βασιλικό
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 3/4φλ. κομμένη μοτσαρέλα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C.
- Άπλωσε 1/4φλ. σάλτσα στο κάτω μέρος ενός ταψιού 33 x 23εκ.
- Άπλωσε λίγο αλάτι στις δύο πλευρές των κολοκυθιών και ψήσε τα στο φούρνο για 3 λεπτά, μέχρι να είναι εύκαμπτα.
- Σε ένα μεσαίο μπολ χτύπησε το αυγό και ανακάτεψέ το με τη ricotta, το pecorino, το βασιλικό, το σκόρδο, 1/8 κουταλάκι αλάτι και 1/8 κουταλάκι πιπέρι.
- Άπλωσε το μείγμα που μόλις έφτιαξες πάνω στις φέτες κολοκυθιού.
- Τύλιξε τα κολοκυθάκια σαν ρολάκια και τοποθέτησέ τα στο ταψί.
- Ρίξε από πάνω την περισσευούμενη σάλτσα και και το τυρί μοτσαρέλα και σκέπασε το ταψί με ένα αλουμινόχαρτο.
- Ψήσε για 20 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Μοίρασε σε 3 πιάτα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ