Δροσερά και νόστιμα ρολάκια με φιλέτο κοτόπουλου και πικλαρισμένα λαχανικά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 750 gr φιλέτο στήθος κοτόπουλου
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 1/2 κ. γλυκού ξύδι ρυζιού
- 1/2 κ. γλυκού ζάχαρη
- 1 κ. γλυκού fish sauce
- χυμός από 1/2 lime
- 1 αγγούρι χωρίς σπόρια σε μπαστουνάκια
- 1 καρότο κομμένο σε φλοίδες με τον αποφλοιωτή
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 120 gr noodles φασολιού
- 1/2 κ. γλυκού σησαμέλαιο
- 16 φύλλα για spring rolls
- 32 φύλλα βασιλικού
- 2 μέτρια αβοκάντο σε λεπτές φέτες
- φυστικοβούτυρο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Στέγνωσε καλά το κοτόπουλο και αλατοπιπέρωσέ το σε κάθε πλευρά.
- Ζέστανε σε ένα μεγάλο τηγάνι το λάδι και ψήσε το κοτόπουλο χωρίς να το μετακινήσεις καθόλου για περίπου εννιά λεπτά.
- Μόλις ροδίσει, γύρισέ το πλευρά και ψήσε για άλλα εννιά λεπτά.
- Μετάφερε το κοτόπουλο σε ένα ξύλο κοπής και μόλις κρυώσει κόψε σε λεπτές λωρίδες.
- Ανακάτεψε το ξύδι, τη ζάχαρη, τη fish sauce και το χυμό lime σε ένα μεγάλο μπολ.
- Πρόσθεσε στο μείγμα το αγγούρι, το καρότο και τα κρεμμυδάκια και ανακάτεψε καλά.
- Βράσε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σούρωσέ τα και μετάφερέ τα σε ένα μπολ μαζί με το σησαμέλαιο και ανακάτεψέ τα καλά.
- Γέμισε ένα μεγάλο πιάτο με νερό σε θερμοκρασία δωματίου και άπλωσε μια απορροφητική πετσέτα σε μια καθαρή επιφάνεια.
- Πέρασε ένα- ένα τα φύλλα για spring rolls για μισό λεπτό από το νερό και έπειτα πάνω στην πετσέτα.
- Τοποθέτησε σε κάθε φύλλο τρία φύλλα βασιλικού, δύο με τρία κομμάτια κοτόπουλου, ¼ του φλιτζανιού από το μείγμα λαχανικών και μία με δύο κουταλιές από τα noodles, μαζί με δύο κομμάτια αβοκάντο.
- Δίπλωσε την κορυφή και το κάτω μέρος του κάθε φύλλου και έπειτα ρόλαρε κάθε ρολό σφιχτά.
- Τοποθέτησε κάθε ρολό σε ένα ταψί και σκέπαζέ τα με μια πετσέτα, μέχρι να τελειώσει η διαδικασία.
- Σέρβιρε τα ρολά με το φυστικοβούτυρο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ