Μην αγοράσεις έτοιμα κατεψυγμένα τυροπιτάκια και λουκανικοπιτάκια. Κάνε μόνη σου μια διαφορετική συνταγή με μοτσαρέλα, κιμά και πικάντικο πεπερόνι.
Θερμίδες 260
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 240 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 1/4 του φλιτζανιού σαλάμι πεπερόνι κομμένο σε κυβάκια
- 1 φλιτζάνι μοτσαρέλα τριμμένη
- ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ: 250 γρ. μαργαρίνη
- 1 γιαούρτι στραγγιστό
- 1 πακέτο (500 γρ) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣ: 2 μεγάλα κρεμμύδια καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 5-6 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 2 κ.σ. ξηρά μυρωδικά (βασιλικό, ρίγανη, δενδρολίβανο, θυμάρι)
- 1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
- 12 φλιτζάνια ντοματάκια αποφλοιωμένα
- Αλάτι και πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο 170oC και βουτύρωσε ελαφρά μια λαδόκολλα
- ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣ: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το ελαιόλαδο και σόταρε ελαφριά τα κρεμμύδια
- Πρόσθεσε το σκόρδο και τα μυρωδικά σου και ψήσε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά
- Σβήσε με το κόκκινο κρασί και άφησε μερικά λεπτά για να φύγει το αλκόολ. Πρόσθεσε τις ντομάτες με το χυμό τους και ανακάτεψε
- Άφησε τη σάλτσα να πάρει βράση σε χαμηλή φωτιά για περίπου δύο ώρες, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Αλατοπιπέρωσε και άφησε να κρυώσει.
- Σε ένα αντικολλητικό σκεύος με ελάχιστο ελαιόλαδο, σόταρε τον κιμά να πάρει χρώμα και να ψηθεί
- Ανακάτεψε σε ένα μπολ τη σάλτσα, τον κιμά, το πεπερόνι και το τυρί
- ΕΤΟΙΜΑΣΕ ΤΗ ΖΥΜΗ: Σε ένα μεγάλο μπολ άδειασε το αλεύρι και ρίξε στη μέση το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια
- Πρόσθεσε και το γιαούρτι και ζύμωσε τη ζύμη σου καλά να αποκτήσει ελαστικότητα και να μην κολλάει
- Ρίξε λίγο αλεύρι σε μια καθαρή επιφάνεια και άνοιξε τη ζύμη σε φύλλο (όχι πολύ λεπτό)
- Χρησιμοποίησε ένα κουπάτ ή ένα φλιτζάνι για να κόψεις το φύλο σε στρογγυλά κομμάτια. Κόψε 12-15 κομμάτια
- Γέμισε με δύο μεγάλες κουταλιές από τη γέμιση κάθε φύλλο και τύλιξε σε ρολάκια
- Στρώσε κάθε ρολάκι στη λαδόκολλα και ψήσε στο φούρνο για 15 περίπου λεπτά να πάρουν χρώμα
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ