Μην αγοράσεις έτοιμα κατεψυγμένα τυροπιτάκια και λουκανικοπιτάκια. Κάνε μόνη σου μια διαφορετική συνταγή με μοτσαρέλα, κιμά και πικάντικο πεπερόνι.
Θερμίδες 260
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 240 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 1/4 του φλιτζανιού σαλάμι πεπερόνι κομμένο σε κυβάκια
- 1 φλιτζάνι μοτσαρέλα τριμμένη
- ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ: 250 γρ. μαργαρίνη
- 1 γιαούρτι στραγγιστό
- 1 πακέτο (500 γρ) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣ: 2 μεγάλα κρεμμύδια καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 5-6 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 2 κ.σ. ξηρά μυρωδικά (βασιλικό, ρίγανη, δενδρολίβανο, θυμάρι)
- 1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
- 12 φλιτζάνια ντοματάκια αποφλοιωμένα
- Αλάτι και πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο 170oC και βουτύρωσε ελαφρά μια λαδόκολλα
- ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣ: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το ελαιόλαδο και σόταρε ελαφριά τα κρεμμύδια
- Πρόσθεσε το σκόρδο και τα μυρωδικά σου και ψήσε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά
- Σβήσε με το κόκκινο κρασί και άφησε μερικά λεπτά για να φύγει το αλκόολ. Πρόσθεσε τις ντομάτες με το χυμό τους και ανακάτεψε
- Άφησε τη σάλτσα να πάρει βράση σε χαμηλή φωτιά για περίπου δύο ώρες, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Αλατοπιπέρωσε και άφησε να κρυώσει.
- Σε ένα αντικολλητικό σκεύος με ελάχιστο ελαιόλαδο, σόταρε τον κιμά να πάρει χρώμα και να ψηθεί
- Ανακάτεψε σε ένα μπολ τη σάλτσα, τον κιμά, το πεπερόνι και το τυρί
- ΕΤΟΙΜΑΣΕ ΤΗ ΖΥΜΗ: Σε ένα μεγάλο μπολ άδειασε το αλεύρι και ρίξε στη μέση το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια
- Πρόσθεσε και το γιαούρτι και ζύμωσε τη ζύμη σου καλά να αποκτήσει ελαστικότητα και να μην κολλάει
- Ρίξε λίγο αλεύρι σε μια καθαρή επιφάνεια και άνοιξε τη ζύμη σε φύλλο (όχι πολύ λεπτό)
- Χρησιμοποίησε ένα κουπάτ ή ένα φλιτζάνι για να κόψεις το φύλο σε στρογγυλά κομμάτια. Κόψε 12-15 κομμάτια
- Γέμισε με δύο μεγάλες κουταλιές από τη γέμιση κάθε φύλλο και τύλιξε σε ρολάκια
- Στρώσε κάθε ρολάκι στη λαδόκολλα και ψήσε στο φούρνο για 15 περίπου λεπτά να πάρουν χρώμα
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ