Τραγανά φρέσκα κολοκυθάκια τυλίγουν μέσα τους απαλό τυρί και ξηρούς καρπούς… Η πιο ελαφριά μπουκίτσα για το καλοκαίρι! Ένα σνακ, ένα συνοδευτικό με το κρασί σου το βράδι! Μια έξυπνη ιδέα για gourmet γεύση χωρίς όμως πολλές θερμίδες
49 Θερμίδες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 μικρά κολοκυθάκια
- Αλάτι και πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- Μπαλσάμικο ξίδι
- Για τη γέμιση: 1 φλιτζάνι τυρί ricotta
- Μια ιδέα χυμό λεμονιού
- 1 ματσάκι φύλλα βασιλικού
- 1 χούφτα καβουρδισμένα και ξεφλουδισμένα αμύγδαλα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Καθάρισε τα κολοκύθια, αφαιρώντας το κοτσάνι! Με ένα καλό μαχαίρι ή καλύτερα ένα εργαλεία για ξεφλούδισμα κόψε σε λεπτές σαν χαρτί λωρίδες
- Αλατοπιπέρωσε και ράντισε με ελαιόλαδο και άφησε τα κολοκυθάκια στο ψυγείο για τουλάχιστον 20 λεπτά
- Ανάμειξε στο μεταξύ το τυρί με το χυμό λεμονιού, αλατοπιπέρωσε (με προσοχή) και ανακάτεψε καλά να πάνε όλα τα υλικά παντού
- Πρόσθεσε τα φυλλαράκια βασιλικού και τα αμύγδαλα μέσα στο μείγμα με το τυρί να μοιραστούν παντού
- Βάλε περίπου μια κουταλιά της σούπας από τη γέμιση στην άκρη κάθε κολοκυθιού και τύλιξε. Κάνε το ίδιο με όλα τα κολοκυθάκια
- Μπορείς προαιρετικά να δένεις με το πράσινο μέρος από ένα φρέσκο κρεμμυδάκι τα ρολάκια σου
- Σέρβιρε με λίγο ελαιόλαδο, μπαλσάμικο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ