Τύλιξε το αγαπημένο σου τρίγωνο τυρί σε τρυφερό κοτόπουλο και σέρβιρε με μια ξεχωριστή σος από κεράσια.
Θερμίδες 220/Μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 στήθη κοτόπουλου καθαρισμένα και πεπλατυσμένα
- 6 τρίγωνα La Vache Qui Rit® Light
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1/4 του φλιτζανιού ξερό λευκό κρασί
- 1/4 του φλιτζανιού νερό & 1 κ.σ. νερό
- 1 1/2 κ.γ. νισεστέ ή κορν φλάουρ
- Για τη σος κεράσι: ½ κιλό κεράσια χωρίς το κουκούτσι
- 1 φλιτζάνι μηλόξυδο
- ½ του φλιτζανιού λευκό ξύδι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινο μήλο καθαρισμένο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κυβάκια
- ¼ του φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
- ¼ του φλιτζανιού λευκή ζάχαρη
- 2 κ.σ. Λιωμένο φρέσκο τζίντζερ
- Μείγμα μπαχαρικών
- 1 κ.γ. αλάτι
- ¼ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζήτησε από τον χασάπη να σου χτυπήσει τα στήθη κοτόπουλο να ανοίξουν
- Μοίρασε τα τυράκια (τρία και τρία) στα δύο φιλέτα κοτόπουλου και τύλιξε κάθε ένα σε ρολάκι. Στερέωσε καλά με οδοντογλυφίδα
- Λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά σε ένα βαθύ τηγανάκι και θωράκισε τα ρολάκια σου να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα
- Πρόσθεσε το κρασί, το 1/4 του φλιτζανιού νερό και σκέπασε το κατσαρολάκι
- Άφησε το φαγητό να ψηθεί σε μέτρια φωτιά για 15 με 20 λεπτά να πάρει χρώμα το κοτοπουλάκι σου
- Βγάλε τα ρολάκια σε μια πιατέλα και πρόσθεσε στο κατσαρολάκι το νισεστέ λιωμένο στο υπόλοιπο νερό
- Ανακάτεψε μαζί με τα υγρά του κοτόπουλου να δέσει η σαλτσούλα σου και σέρβιρε επάνω από το κοτόπουλο
- Στο μεταξύ ετοίμασε τη σος κεράσι: Βάλε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και άφησε να πάρουν βράση. Σκέπασε και άφησε να σιγοβράσει για 1 ώρα ανακατεύοντας περιοδικά
- Αφαίρεσε το καπάκι και συνέχισε το βράσιμο να πάρεις μια πηχτή, ομοιόμορφη σος
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ