Όπως βέβαια καταλαβαίνεις δεν πρόκειται για μια συνταγή εμπνεύσεως του Άκη από το Master Chef. Αλλά είναι μια νόστιμη συνταγή, την οποία εκτέλεσε υπέροχα και έτσι παρέμεινε στο master chef!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τη βινεγκρέτ: 100γρ πορτοκάλι χυμό
- 5 γρ μουστάρδα
- Αλάτι, πιπέρι
- 340 γρ ηλιέλαιο
- Υλικά για κους κους: 150γρ κους κους
- 400 γρ ζωμός κοτόπουλο
- 30 γρ σταφίδες
- 10 γρ κουκουνάρι
- 10 γρ αμύγδαλο
- Λίγο βούτυρο
- Μαϊντανό
- Αλάτι, Πιπέρι
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- Υλικά για κοτόπουλο: Στήθος κοτόπουλο
- 1 πακέτο Μπέικον
- Τον κρόκο από 1 αυγό
- Κρέμα γάλακτος
- Μαϊντανό
- Αλάτι, Πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανοίγουμε το φιλέτο στην μέση και το στρώνουμε πάνω σε 4 φέτες μπέικον οι οποίες ακουμπάνε σε αλουμινόχαρτο.
- Παίρνουμε ότι έμεινε από το κοτόπουλο και το χτυπάμε στο μπλέντερ αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε κρέμα και κρόκο.
- Ψιλοκόβουμε μαϊντανό και προσθέτουμε. Κοιτάμε το μείγμα να μην είναι ρευστό αλλά ούτε και πολύ σφιχτό.
- Γεμίζουμε το κοτόπουλο και τυλίγουμε. Σφίγγουμε το αλουμινόχαρτο και βγάζουμε για 7-8 λεπτά σε κατσαρόλα με βραστό νερό. Βάζουμε στην κατάψυξη να κρυώσει.
- Βάζουμε το κους κους σε μια μπασίνα, ζεσταίνουμε τον ζωμό ρίχνουμε σταδιακά και σκεπάζουμε με μεμβράνη περιμένοντας να βράσει από τους ατμούς.
- Ανοίγουμε, δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο ζωμό.
- Σοτάρουμε το κουκουνάρι και το αμύγδαλο και τα τρίβουμε.
- Ψιλοκόβουμε και τις σταφίδες τον μαϊντανό το ξύσμα και τα προσθέτουμε μέσα στο κους κους μαζί με λίγο βούτυρο και βινεγκρέτ.
- Βάζουμε σε μια κανάτα δοσομετρητή όλα τα υλικά της βινεγκρέτ εκτός από το ηλιέλαιο.
- Χτυπάμε και σταδιακά ρίχνουμε το λάδι. Δοκιμάζουμε αλάτια και πιπέρια.
- Ξετυλίγουμε το κοτόπουλο το στεγνώνουμε και το σοτάρουμε σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει καλά. Βάζουμε στο φούρνο για 5 λεπτά στους 180οC.
- Βάζουμε λίγο κους κους σάλτσα το κοτόπουλο και γαρνίρουμε.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ