Λαχταριστή ζύμη πίτσας γεμιστή με αυγά scrambled και λουκάνικο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Για το στρόμπολι:
- 1 κ. γλυκού ελαιόλαδο
- 230 gr λουκάνικο ξεψαχνισμένο
- 1/4 λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 μεγάλα αυγά
- 1 κ. σούπας γάλα
- 1/4 κ. γλυκού αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 500 gr έτοιμη ζύμη για πίτσα σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 φλ. cheddar
- 1 κ. σούπας βασιλικός χιλοκομμένος
Για το ψήσιμο:
- 1 αυγό
- 1 κ. γλυκού νερό
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά τσιγάρισε το λουκάνικο με το κρεμμύδι για περίπου οκτώ λεπτά.
- Σε ένα μπολ χτύπησε τα αυγά με το αλάτι και μπόλικο πιπέρι.
- Χαμήλωσε τη φωτιά, πρόσθεσε το μείγμα αυγών και συνέχισε το ψήσιμο σπάζοντας την ομελέτα με τη σπάτουλα για περίπου τρία λεπτά.
- Αφαίρεσε από τη φωτιά και άπλωσε τα υλικά σε ένα πιάτο για να κρυώσουν.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς και τοποθέτησε τη σχάρα στη μεσαία θέση.
- Σε ένα μπολάκι χτύπησε το αυγό με ένα κουταλάκι νερό και άπλωσε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
- Άπλωσε τη ζύμη της πίτσας και άνοιξέ τη σε ορθογώνιο σχήμα, περίπου 30×35 cm, και μετάφερέ τη στο ταψί.
- Πασπάλισε το κέντρο της ζύμης με το μισό τυρί, από πάνω άπλωσε την ομελέτα και έπειτα πασπάλισε με το υπόλοιπ τυρί και τον βασιλικό.
- Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόψε διαγώνιες λωρίδες στη ζύμη που δεν είναι καλυμμένη με υλικά και τύλιξέ τες προς τη γέμιση.
- Πίεσε τις λωρίδες μεταξύ τους ώστε να κολλήσουν καλύτερα και άλειψε όλη την επιφάνεια με το μείγμα αυγού και νερού.
- Ψήσε για περίπου 20 λεπτά, άφησε να κρυώσει για 10 και κόψε σε φέτες για να σερβίρεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ