Ρύζι με κάρι και σταφίδες

20 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Ένα γεύμα με ρύζι και διάφορα μυρωδικά και ξηρούς καρπούς μπορεί να αντικαταστήσει ένα γεύμα της ημέρας δίνοντας σου τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες στα πλαίσια ισορροπημένης, ελαφριάς και υγιεινής διατροφής.

Συστατικά

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 φλιτζάνι ρύζι βρασμένο
  • 1 κουταλάκι βούτυρο φρέσκο ή μαργαρίνη
  • 1 κουταλάκι ξανθές σταφίδες
  • ½ κουταλάκι κάρι
  • ½ κουταλάκι ζαφορά
  • Λίγο ξύδι
  • Αλάτι, Πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε αλατισμένο νερό βράζεις το ρύζι ενώ ταυτόχρονα αφήνεις τις σταφίδες σε νερό να φουσκώσουν.
  • Σοτάρεις το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το βούτυρο και προσθέτεις ξύδι, κάρι και ζαφορά.
  • Ανακατεύεις σε χαμηλή φωτιά και ρίχνεις το ήδη βρασμένο ρύζι.
  • Στραγγίζεις το ρύζι και προσθέτεις τις σταφίδες.
  • Ανακάτεψε προσεκτικά όλα τα συστατικά και σέρβιρε το ρύζι.

Tip

Μπορείς για ευκολία να πάρεις έτοιμα σακουλάκια για ριζότο.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164