Ρύζι στο φούρνο με κοτόπουλο, λευκή σάλτσα και κρουτόν

60 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες
Βαθμός δυσκολίας

 

Μια εναλλακτική συνταγή πλούσια σε γεύση και “φτωχή” σε θερμίδες

Θερμίδες: 296/ μερίδα

Συστατικά

 

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 5 καρότα ψιλοκομμένα
  • 5 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένα
  • 1φλ. καστανό ρύζι
  • 3φλ. ζωμό κοτόπουλου
  • 450γρ. στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 5κ. σούπας μαργαρίνη
  • 1κ. γλυκού αλάτι
  • 1/2κ. γλυκού καρύκευμα για κοτόπουλο
  • 4κ. σούπας αλεύρι
  • 2φλ. γάλα χωρίς λιπαρά
  • 3φλ. ψωμί ολικής κομμένο σε κύβους

Τρόπος Μαγειρέματος

 

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 175°C.
  • Ρίξε σε ένα βαθύ ταψί το κρεμμύδι, τα καρότα, το σέλινο, το ρύζι και το ζωμό, κάλυψε το ταψί με ένα αλουμινόχαρτο και ψήσε 1 ώρα και 15 λεπτά.
  • Λιώσε δύο κουταλιές της σούπας βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Πρόσθεσε το αλεύρι, το αλάτι και το καρύκευμα για το κοτόπουλο και μαγείρεψε για ένα λεπτό. Πρόσθεσε το γάλα αργά, χτυπώντας για να σχηματίσεις μια παχιά, κρεμώδης σάλτσα.
  • Λιώσε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές βούτυρο και ρίξε μέσα το ψωμί για να το σοτάρεις.
  • Όταν το ρύζι είναι μαγειρεμένο, αφαίρεσε το αλουμινόχαρτο, πρόσθεσε το ωμό κοτόπουλο και την κρεμώδη σάλτσα και ανακάτεψε καλά.
  • Τοποθέτησε το ψωμί από πάνω σαν στρώμα.
  • Αύξησε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 220°C και ψήσε για 20-30 ακόμα χωρίς αλουμινόχαρτο.
  • Κόψε το φαγητό σε 8 κομμάτια.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164