Μια εναλλακτική συνταγή πλούσια σε γεύση και “φτωχή” σε θερμίδες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Θερμίδες: 296/ μερίδα
Συστατικά
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 5 καρότα ψιλοκομμένα
- 5 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένα
- 1φλ. καστανό ρύζι
- 3φλ. ζωμό κοτόπουλου
- 450γρ. στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 5κ. σούπας μαργαρίνη
- 1κ. γλυκού αλάτι
- 1/2κ. γλυκού καρύκευμα για κοτόπουλο
- 4κ. σούπας αλεύρι
- 2φλ. γάλα χωρίς λιπαρά
- 3φλ. ψωμί ολικής κομμένο σε κύβους
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 175°C.
- Ρίξε σε ένα βαθύ ταψί το κρεμμύδι, τα καρότα, το σέλινο, το ρύζι και το ζωμό, κάλυψε το ταψί με ένα αλουμινόχαρτο και ψήσε 1 ώρα και 15 λεπτά.
- Λιώσε δύο κουταλιές της σούπας βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία.
- Πρόσθεσε το αλεύρι, το αλάτι και το καρύκευμα για το κοτόπουλο και μαγείρεψε για ένα λεπτό. Πρόσθεσε το γάλα αργά, χτυπώντας για να σχηματίσεις μια παχιά, κρεμώδης σάλτσα.
- Λιώσε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές βούτυρο και ρίξε μέσα το ψωμί για να το σοτάρεις.
- Όταν το ρύζι είναι μαγειρεμένο, αφαίρεσε το αλουμινόχαρτο, πρόσθεσε το ωμό κοτόπουλο και την κρεμώδη σάλτσα και ανακάτεψε καλά.
- Τοποθέτησε το ψωμί από πάνω σαν στρώμα.
- Αύξησε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 220°C και ψήσε για 20-30 ακόμα χωρίς αλουμινόχαρτο.
- Κόψε το φαγητό σε 8 κομμάτια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ