H διάσημη μαγείρισσα από το Φισκάρδο της Κεφαλονιάς Τασία, ανακατεύει φρέσκα με ξερά φασόλια σε μια δροσερή, χορταστική και καλοκαιρινή σαλάτα. Θα σε παιδέψει ίσως λίγο η διαδικασία, με τους γίγαντες να θέλουν υπομονή, αλλά η σαλάτα από όσπρια εκτός από ξεχωριστή είναι και ιδιαιτέρως θρεπτική.
Από το βιβλίο της “Γεύσεις της Τασίας”
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 300 γρ. γίγαντες
- 300 γρ. φασόλια χάντρες
- 300 γρ. φρέσκα φασολάκια
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο ή 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Το χυμό από 2 λεμόνια
- Λίγο ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κομμάτια
- Αλάτι & πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Μούσκεψε τους γίγαντες από βραδύς σε μπόλικο νερό. Στράγγιξε και βάλε σε κατσαρόλα να βράσουν για 5 λεπτά και πέταξε το νερό
- Πρόσθεσε φρέσκο νερό να σκεπάσεις τους γίγαντες και συνέχισε το βράσιμο για 2-2 ½ ώρες, προσθέτοντας αλάτι στο τέλος
- Παράλληλα βράσε τα φασολάκια χάντρες, μαζί μετα φρέσκα φασολάκια για 30-40 λεπτά και στράγγιξε. Ανάμειξε όλα τα φασόλια σε ένα μπολ
- Χτύπησε το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και τη μουστάρδα και περίχυσε τη σαλάτα σου
- Στο τέλος πρόσθεσε τον φρέσκο μαϊντανό, το κρεμμύδι και την πιπεριά και σέρβιρε
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ