Τελικά φαίνεται πως το προσούτο ταιριάζει με πολλά φρούτα κι όχι απλά με το πεπόνι. Μια ελαφριά σαλάτα με dressing γλυκού λευκού κρασιού από τον διάσημο Αυστριακό Chef Wolfgang Puck. Ο διακεκριμένος Chef ξεκίνησε από τη γενέτειρά του για περάσει από τα καλύτερα εστιατόρια της Γαλλίας, να διακριθεί με το βραβείο Michelin και τέλος να κατακτήσει το ευρύ κοινό και το Emmy, για την εκπομπή μαγειρικής του στην Αμερική και το Food Network!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κ.σ. Κρασί eiswein ή οποιοδήποτε λευκό γλυκό κρασί
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ξίδι σαμπάνιας
- 2 κ. γ ξίδι μπαλσάμικο
- Αλάτι και πιπέρι
- 4 ώριμα αχλάδια, καθαρισμένα από τα κουκούτσια και κομμένα κάθετα σε λεπτές φέτες
- 250 γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε 4 φέτες
- 4 λεπτές φέτες προσούτο
- 2 φλιτζάνια baby-ρόκα (φύτρες ρόκας)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το κρασί με το λάδι, το ξίδι σαμπάνιας, το μπαλσάμικο και αλατοπιπέρωσε
- Σε ρηχό πιάτο βάλε τα αχλάδια και ράντισε με 1 1/2 κουταλιά της σούπας από το dressing του κρασιού
- Βάλε μια φέτα μοτσαρέλα και ράντισε με λίγο από το dressing. Από πάνω βάλε μια φέτα προσούτο
- Ανακάτεψε το υπόλοιπο dressing μαζί με την ρόκα σε ένα πιάτο να νοτίσει καλά και πρόσθεσέ τη στο πιάτο με το τυρί και τα αχλάδια
- Σέρβιρε αμέσως
Tip
Είναι ακόμη τα αχλάδια σου λίγο σκληρά; Δες εδώ πως θα τα κάνεις να ωριμάσουν σε χρόνο dt
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ